10 näyttelijää joita seurata vuonna 2013

actors2013

Luvassa on jälleen hieno elokuvavuosi. Tulossa on odotettuja scifi-elokuvia kuten Star Trek Into Darkness, Twilight-kirjailija Stephenie Meyerin uusin tuotos The Host (Vieras), Matt Damonin tähdittämä Elysium ja zombiehässäkkä World War Z. Hugh Jackman palaa Wolverineksi ja toimintaa jatkaa sekä uusin Fast&Furious-elokuva, G.I. Joe Retaliation sekä Iron Man 3. Luvassa on paljon uusia näyttelijöitä, vanhoja tuttuja ja ”tuo tyyppi näyttää tutulta” -elämyksiä.

Filmitähti aikoo pitää silmällä ainakin näitä näyttelijöitä:

Jai Courtney

Spartacus tv-sarjasta ponnahtanut, vuonna 1986 syntynyt näyttelijä jatkaa jo tutuksi tullutta komeiden australialaismiesten linjaa. Mies on juuri nähty vuoden alussa ensi-iltaan tulleessa Jack Reacher: Tappajan jäljillä -elokuvassa, vastanäyttelijänään Tom Cruise. Piakkoin Courtney asettuu toisen aikamme ikonisen toimintatähden, Bruce Willisin rinnalle uusimmassa Die Hard-rymistelyssä, A Good Day To Die Hard. Elokuvassa mies esittää John McClanen poikaa, joten toimintalinjalla tullaan jatkamaan. Nousevan tähden listalta löytyy myös loppuvuodesta julkaistava I, Frankenstein, tähtinään Aaron Eckhart ja Bill Nighy.

Benedict Cumberbatch

Useimmille jo tutuksi tullut, ja rakas, Sherlock on BBC:n parhaimpia tv-sarjoja. Sen tähtenä loistaa omalaatuinen Benedict Cumberbatch. Pappi Lukkari Talonpoika Vakooja-elokuvassa hienon sivuroolin tehnyt mies on nyt tapetilla. Cumberbatchin ääni löytyy Hobitti-trilogiasta, vuorta vartioivan Smaug-lohikäärmeen muodossa. 2013 mies esiintyy August: Osage County-elokuvassa, vastanäyttelijänään Ewan McGregor minkä lisäksi hänet nähdään myös Steve McQueenin ohjaamassa Twelve Years a Slave-elokuvassa. Suurimman kohun aiheuttanee kuitenkin Star Trek Into Darkness -elokuvan pääpahiksen rooli, joka on tarkoin varjeltu salaisuus. Kuka tämä pahis on, pahamaineinen Khan voi joku muu, se selviää pian. Varmaa on että androgyyninen ja hyytävä Cumberbatch on vuoden lopussa parhaiden pahisten listoilla.

James Badge Dale

 24-sarjasta tuttu, Shamessa ja The Grey – Suden hetki -elokuvissa vilahtanut James Badge Dale on se mies jonka naama on tuttu, mutta nimi ei muistu mieleen. Tämä voi muuttua, kun vuoden 2013 yksi mielenkiintoisimmista yhdistelmistä saapuu valkokankaille. Brad Pittin tähdittämässä, zombieapokalypsista kertovassa World War Z:ssä Dale saa vihdoin sijaa tulevassa kassamagneetissa. Gore Verbinskin ohjaama, Johnny Depp:in tähdittämä The Lone Ranger marssittaa myös Dalen valkokankaille. Siinä hän esittää Dan Reidia, joka taas nörttimaailmassa tarkoittaa mutkan kautta yhteyttä myös Green Hornettiin. Töitä paiskiva näyttelijä nähdään myös Iron Man 3:ssa, suunta on siis ylöspäin.

 

Henry Cavill

Hollywoodin epäonnisimmaksi tituleerattu Henry Cavill on menettänyt useita rooleja täpärästi. Onneksi Cavill ei ole heittänyt pyyhettä kehään, vaan tämä Tudors-sarjan brittiläinen tähti on Whatever Works ja Immortals -elokuvien jälkeen jatkanut yrittämistä. Napakymppi on enemmän kuin lähellä, sillä uusi Teräsmies-seikkailu, Man of Steel voi tehdä Teräsmiehelle vihdoin sen, mitä ohjaaja Nolan on tehnyt Lepakkomiehelle. Tuloksena näyttäisi trailerien perusteella olevan uskottava, synkkä ja mukaansa tempaava tarina Clark Kentistä ja tämän komeasta alter egosta. Itsensä huippukuntoon pumpannut komea näyttelijä istuu Teräsmiehen pukuun kuin valettu, ja onkin jo aika saada uusia toimintatähtiä Hollywoodiin. Cavillin nimi vilahtelee myös säännöllisesti puhuttaessa suursuosion saaneen kirjan Fifty Shades of Greyn elokuvaversiosta, ja mainittakoon että Cavill on allekirjoittaneen ykkösvalinta- Matt Bomerin rinnalla –  komean, vaarallisen ja seksikkään Christian Greyn rooliin.

 

Channing Tatum

Viime vuonna People-lehti valitsi Tatumin 2012 seksikkäimmäksi mieheksi. Magic Mikessa hurmannut mies on tänä vuonna valkokankaalla neljässä elokuvassa, joiden aiheet vaihtelevat laidasta laitaan. Taattua toimintaa, jonka Tatum osaa, on luvassa G.I.Joe: Kosto -elokuvassa, jossa Tatumin lisäksi raakaa energiaa kankaalle tuovat Dwayne Johnson, Bruce Willis ja Walton Goggins. Toimintaa tarjoilee myös Roland Emmerichin ohjaama White House Down, kun taas painielokuva Foxcather luultavasti esittelee Tatumia vähemmissä vaatteissa. Herkemmälle puolelle mennään Soderberghin Side Effects -elokuvassa, mutta varmaa on että Tatum on ja pysyy kiireisenä.

Jennifer Lawrence

Jennifer Lawrence on jo nimi, jonka kaikki tunnistavat. Winter’s Bonesta Oscar-ehdokkuuden napannut nuori näyttelijätär on päässyt pitkälle. Viime vuoden Nälkäpeli-elokuva teki naisesta teini-idolin, sekä näytti että nuori nainen voi olla uskottava toimintatähti. Vasta 2013 Suomeen saapuva Unelmien pelikirja (Silver Linings Playbook) osoittaa että Lawrence hallitsee kuitenkin myös dramaattisemmat, vakavammat roolit taidolla ja iälleen melkein sopimattomalla aitoudella. Toinen Oscar-ehdokkuus irtosikin, ja täysin ansiosta, juuri herkullisesta roolisuorituksesta tuosta elokuvasta.  Vuonna 2013 Lawrrence pistää hynttyyt yhteen jo toistamiseen Bradley Cooperin kanssa, elokuvassa Serena. Lawrencen täydellinen elokuvavuosi huipentuu odotettuun Nälkäpelin jatko-osaan The Hunger Games: Catching Fire. Toimintaroolit eivät lopu siihen, sillä nuori nainen tullaan jatkossa näkemään jälleen Raven / Mystiquen roolissa X-Men: Days of Future Past -elokuvassa vuonna 2014.

 

Olivia Wilde

Olivia Wilde on elokuvien ystäville enemmän kuin tuttu. Tron: Legacy, In Time ja Cowboys & Aliens ovat tehneet Wildesta jo tähden. Viime vuodet Wilde on paiskinut töitä kovemmin kuin useimmat, ja vuonna 2013 naiselta löytyy IMDb:stä peräti kuusi elokuvaa!  Yksi mielenkiintoimmista lienee Ron Howardin ohjaama Rush, jota tähdittää yhdessä Wilden kanssa Thor-komistus Chris Hemsworth. Luvassa on kamalia hiusmalleja, sillä tarina kietoutuu F1:sten ja Niki Laudan onnettomuuden ympärille. Tulevista elokuvista löytyy myös Paul Haggisin ohjaama The Third Person, jota tähdittää Liam Neeson. Pyörivä kivi ei sammaloidu, Tron: Legacyn jatko-osasta käydyt huhut pyörivät kiivaina.

Saoirse Ronan

Sovitus-elokuvassa vakuuttanut – ja hahmollaan ärsyttänyt – nyt 18-vuotias näyttelijä tekee töitä täysillä. Twilight-kirjailija Stephenie Meyersin uusi kirja The Host – Vieras, saapuu valkokankaille, pääosassaan Ronan. Odotettavissa on jonkinasteinen kassamagneetti, onhan Ronan vakuuttanut jo nuorena toimintatähtenä elokuvassa Hanna. Ronan on lainannut äänensä myös pääosaan animaatiossa Justin and the Knights of Valour.  Samana vuonna hän näyttelee lisäksi pääosassa, Tom Hollandin parina, How I Live Now-elokuvassa, jonka ohjaa The Last King of Scotland-ohjaaja Kevin McDonald.

Teresa Palmer

Palmerilla on takanaan sarja pienoisia floppeja: The Sorcerer’s Apprentice, I Am Number Four ja Take Me Home Tonight.
Vuonna 2013 naisella on kuitenkin mahdollisuus uuteen starttiin, kun Warm Bodies löytää tiensä valkokankaille. Omituiselta kuulostava zombieromanssi, pääosassa Nicholas Hoult, voi olla tarpeeksi erikoinen yllättääkseen. Skum Rocks! ja Terence Malickin Knight of Cups, pääosassa Christian Bale ilmestyvät myös tänä vuonna. Palmer nähdään valkokankaalla isojen tähtien kanssa, ja ehkä tällä kertaa nuori nainen pääsee eroon varjostaan – häntä sanotaan usein Kristen Stewartin kaksoisolennoksi.

Chloë Grace Moretz

Moretz on aloittanut uransa jo 7-vuotiaana. Kick-Ass -elokuvassa hurmannut tyttö on yksi vuoden 2013 näkyvimpiä tähtiä. IMDb:n mukaan nuorella naisella on ilmestymässä 7 elokuvaa tänä vuonna, joihin kuuluu mm. paljon odotettu Kick-Ass 2. Moretz oli tähtenä Ystävät hämärän jälkeen -elokuvan amerikkalaisversiossa, ja tutkiskelee jälleen myös pelottavampaa puoltaan vuonna 2013. Moretz esiintyy pääosassa Stephen Kingin kirjaan perustuvan Carrie-elokuvan uusintaversiossa. Martin Scorsesen Hugossakin hurmannutta nuorta ammattilaista kannattaa pitää silmällä, moni teinitähti on kasvanut kuin huomaamatta aikuiseksi.

Kommentit