2 Guns (2013) ★★★

2guns

Mark Wahlberg ja Denzel Washington yhdessä ovat toimintaelokuvien veljeskerhon luomaa kultaa. Miesten luontainen kyky heittää huulta, ampua, ja näyttää ylipäätään täydellisen coolilta ovat elokuvan keskeisimmät tukipilarit, ja homma toimiikin miesten harteille asetettuna vaivatta. 2 Guns ei kehuskele kovin originaalilla tarinalla tai syvällisellä pohdiskelulla korruptiosta – se menee lujaa ja täydellisen sulavasti eteenpäin, tarjoten katsojille harmitonta, mutta järkyttävän nautinnollista viihdettä.

I got a plan. I mean, I’m capable of coming up with a plan.

Älä koskaan ryöstä pankkia jonka läheisyydessä on kolmen piirikunnan paras donitsipaikka, tuumaa Denzelin esittämä Trench. Paikka poroksi, ja seuraavana päivänä tapahtuva vastapäisen pankin ryöstö sujuukin mutkitta. Mutta siihen tyssääkin tarinan helppo osuus. Trench ja tämän konnakaveri Stig (Wahlberg) esittävät pankkiryöstäjiä, vaikka ovat toisistaan tietämättä molemmat töissä valtiolla. Miksi DEA ja Yhdysvaltain laivasto ovat lähettäneet omat miehensä salaiselle missiolle ryöstämään huumekartellin rahoja? Asia selviää aseiden laulaessa, samalla kun Bill Paxton pistää parhaimman pahisnaamansa käyttöön miehiä ja rahoja jahtaavana julmana vastustajana.

2guns_2

Ohjaaja, islantilainen Baltasar Kormákur, on oppinut edellisestä yhteistyöstään Wahlbergin kanssa (Salakuljettaja / Contraband). Tuloksena on nautinnollisempi toimintapläjäys jossa turha moralisointi ja kulmien rypistely on jätetty rehellisesti muihin elokuviin. Sujuva kerronta yhdistettynä hienoon kykyyn hyödyntää kaikki pääosan näyttelijöiden charmista tekee 2 Guns-elokuvasta vaivattoman katsomiskokemuksen. Vaikka käänteet ovat ennalta-arvattavia, on huumori  osuvaa ja absurditkin tapahtumat aiheuttavat hihityksen hetkiä joista voi rauhassa nauttia. 2 Guns on Wahlbergin ja Washingtonin yhteistä bromance-juhlaa alusta loppuun. Miehet ilmiselvästi nauttivat toistensa seurasta, hymy on herkässä ja se kaikki tekee katsomisesta kiinnostavampaa. On turha odottaa mieltä nyrjäyttävää trilleriä, mutta 2 Guns on rennon viihdyttävä koko kestonsa ajan.

© Ursula Borg

[vc_row][vc_column width=”1/1″][vc_text_separator title=”Info” title_align=”separator_align_center”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/1″][vc_column_text]

2 Guns  

  • Ohjaus:Baltasar Kormákur
  • Käsikirjoitus: Blake Masters, perustuu Steven Grantin luomaan sarjakuvaan
  • Pääosissa: Denzel Washington, Mark Wahlberg
  • Alkuperämaa:USA 2013
  • Genre: Toiminta / Komedia
  • IMDb
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/1″][vc_separator][/vc_column][/vc_row]

Kommentit