2012 seksikkäimmät miehet

seksikkäimmät_feat

People-lehti valitsi vuoden komeimmat könsikkäät tittelillä Sexiest Man Alive 2012, ja voiton vei Channing Tatum. Juttumme valinnasta voit lukea täältä.

Koska Filmitähden toimitus koostuu kahdesta naispuolisesta elokuvan suurkuluttajasta, on vain luonnollista että haluamme sanoa oman sanamme tähän aiheeseen. Emme pysty valitsemaan yhtä hottista ylitse muiden, joten olemme päättäneet jakaa kunnian vuoden kuumimmista miehistä tasan kymmenen miehen kesken.

Herroja ei ole laitettu minkään maailman paremmuusjärjestykseen, komeus on katsojan silmässä joten kuka me olemme näitä miehiä järjestykseen laittamaan.
Olkaa hyvät, Filmitähden vuoden 2012 seksikkäimmät miehet…

Channing Tatum pääsee myös meidän listallemme. Magic Mikessa tanssijanlahjojaan sixpackinsä lisäksi esitellyt 32-vuotias komistus on nallekarhumainen, herttainen ja omaa kauniin fysiikan. Tanssitaitoista miestä ei voi kuin ihailla, ja ensi vuonna Tatumilta valmistuu peräti neljä elokuvaa. Ura on noususuhdanteinen, eikä suotta.

Yksi tämän hetken kuumimmista miehistä televisiossa on pahan pojan auraa päällään kantava Norman Reedus. The Walking Deadin punaniska Daryl Dixonia esittävä Reedus on useimmille tuttu jo elokuvasta Boondock Saints, mutta aika moni taisi unohtaa miten seksikäs tämä 43-vuotias onkaan. Ei ihme että Reedus on tehnyt paljon mallintöitä, sekä esiintynyt musiikkivideoissa. Lisäksi taiteellinen mies keskittyy näyttelemisen lisäksi kuvanveistoon, maalaamiseen sekä valokuvaukseen.

Perinteisempää könsikäsmallia edustaa australialainen Chris Hemsworth. Thorin kaapua luontevasti kantavaa, ja tämän raamit kevyesti täyttävää, miestä on helppo nimittää lempeäksi jättiläiseksi. Yli 190 cm pitkä mies on viime aikoina nähty kantelemassa toukokuussa syntynyttä tytärtään jättimäisillä käsivarsillaan, saaden naisten polvet veteläksi. Hemsworthin (kirjaimellisesti ) jumalaisen kropan lisäksi miehessä vetoaa australialaisille niin tuttu rentous ja elämästä nauttimisen taito.

Amerikkalais-brittiläinen Andrew Garfield on outo sekoitus naapurinpoikaa, nörttiä ja supersankaria. Hellyyttävä hiuspehko vaihtuu sliipattuun ulkoasuun kuvauksissa yhtä luontevasti, kuin miehen viimeaikaiset roolisuoritukset eroavat toisistaan. Never Let Me Go:n herkkä poika kasvoi aikuiseksi The Social Networkissa, ja siirtyi näyttelijöiden kuumimpaan katraaseen näyttäessään että Hämähäkkimiehestä voi saada aikaiseksi  myös hyvän elokuvan. Nörtihtävä komistus suhtautuu kuuluisuuteensa huumorilla, sen osoittavat useat paparazzeille suunnatut herjat yhdessä tyttöystävä Emma Stonen kanssa.

Supernaturalin Jared Padalecki hurmaa monella asialla. Mies on ensinnäkin n. 194 cm pitkä, jonka lisäksi hän on vuosien varrella kasvanut kukkakepistä melkoiseksi atleettiseksi ihmeeksi. Supernaturalin naispuolisten katsojien onneksi tätä kroppaa on saatu ihastella myös itse sarjassa. Päätä pidempänä kuvauspaikalla huojuva Padalecki on kieltämättä komea, mutta omaa myös kieron ja äärimmäisen herkullisen huumorintajun, eikä tämä pelkää pistää itseään likoon tai naurunalaiseksi. Hulluttelu pitää mielen virkeänä pitkinä kuvauspäivinä, ja hyvä tunnelma välittyy katsojille saakka. Huumorintajuinen komistus on miehenä parhaasta päästä.

Outous on seksikästä. Ja kukaan ei ole oudompi kuin BBC:n Sherlock-sarjan päähahmo. Benedict Cumberbatch ujuttautuu omalaatuisen salapoliisin nahkoihin vaivatta, saaden uskomaan jokaista sanaansa. Korkeat poskipäät ja pistävät silmät omaava Cumberbatch ei ehkä ole hottiksena perinteisimmästä päästä, mutta charmillaan ja erikoisuudellaan mies kipuaa vaivatta listallemme. Teatterilavoilta elokuviin siirtynyt, hieman dramaattisen oloinen Cumberbatch, kuullaan seuraavaksi Smaugin äänenä Hobitissa, sekä nähdään päävihollisena seuraavassa Star Trek-elokuvassa.

Yksi Filmitähden vakiokasvoista tämän tyylisillä listoilla voisi olla Christian Bale. Vanhetessaan paraneva, ja komistuva, näyttelijä on kieltämättä lahjakas. Hänen uppoutumisensa rooleihin, antautuminen taiteeseen ja omistautuminen tarinalle tekevät Balesta yhden aikamme kiinnostavimmista näyttelijöistä. Ei, emme väitä että surkastunut 40-kiloinen Bale olisi seksikäs. Mutta lahjakkuus on seksikästä. Ja mikä on kiehtovampaa kuin salaperäinen miljonääri, joka voi yksinään pelastaa kokonaisen Gothamin kaupungin?

Voisi todeta, että Mark Ruffalo on sivuosien mies. Aina sivustalla erinomaista työtä tekevä ja ammatinsa osaava näyttelijä pystyy hurmaamaan myös ilman pääosaa. The Avengersissa keskiössä olivat toiminta, komeat miehet, vitsien heitto ja räjähdykset. Yllättäen hiljaisen ja hillityn Bruce Bannerin hahmo nousikin elokuvan hienoimmaksi roolisuoritukseksi, kaiken machoilun yli. Jo The Kids Are All Right-elokuvassa hurmannut Ruffalo osoittaa että hiljaa hyvä tulee, romanttinen ja hieman resuinen tyyli tehoaa ainakin meihin.

Onko kenellekään varsinainen yllätys löytää kanadalainen Ryan Gosling miltään listalta, jossa kirjataan ylös seksikkäitä miehiä? Toisaalta, mikä ihme siinä on että kanadalaiset Ryan-nimiset miehet ovat aina komeita?
Jo vuosikaudet naisia hurmannut Gosling on kerännyt kulttimainetta hivuttamalla paparazzeja, kantamalla jättimäistä koiraansa ylös liukuportaita ja olemalla kuuluisan netti-memen aihe. Romanttinen, komea, hipsterimäinen ja maailman cooleimmaksi mieheksi valittu Gosling ei voi tehdä oikeastaan mitään väärää. Miestä voi seuraavaksi ihastellakin Gangster Squad-elokuvassa.

Luojalle kiitos Jake Gyllenhaalista. Huikean siniset silmät, villi hiuspehko, hurmaava hymy ja vuosien ahkera urheilu ovat aiheuttaneet sen, että Gyllenhaalia on yksinkertaisesti ilo katsoa. Nuorena aina hieman hukassa olleen näköisestä pojasta on kasvanut aikuisempi, usein partasuinen, hurmuri-versio. Gyllenhaalin voi useimmiten, elokuvien teon välillä, bongata urheilemasta tai nauramassa ja juttelemassa voileivälleen. Tositarina.

Menikö listamme ihan metsään? Ketä sinun mielestäsi listalla pitäisi olla?

Kommentit