Vuoden 2014 seksikkäimmät miehet

2014seksikkaimmat1

Perinteiseen tapaan Filmitähti jakaa tämän vuoden palkinnot mieskauneudelle – jo kolmatta kertaa. Vuonna 2012 alkanut traditiomme ei ehkä ole vielä samanlainen instituutio kuin People-lehden vuosittainen Sexiest Man Alive, mutta pidämme sekä velvollisuutenamme että kunnia-asianamme kerätä vuosittain kymmenen kärjen ajankohtaisia kauniita miehiä – näyttelijöitä ja joskus jotain muitakin.

Tänä vuonna People-lehden äänestyksessä voiton vei australialainen Chris Hemsworth, joka on Filmitähden seksikkäimpien näyttelijöiden listalla komeillut jo kaksi kertaa. Tänä vuonna pitkänhuiskea surffitukka joutuu luopumaan kruunustaan -ei siksi, etteikö hän enää olisi mielestämme seksikäs, vaan siksi, että listamme täytyy uudistua ja listalla pysymisen rajaksi on asetettu kaksi vuotta.

Filmitähden kymmenen seksikkäimmän miehen joukkoon päästäkseen täytyy seksikkyyden ja karisman lisäksi olla jollakin tapaa ajankohtainen, emmekä sulje pois laskuista iän mukanaan tuomaa charmiakaan. Lisäksi haluamme toimia edelläkävijöinä ennustaessamme, mistä miehistä lähitulevaisuudessa tulee seksikkyyden ykkösnimiä. Näinhän on käynyt mm. kaksi kertaa listallamme (ja siitä syystä nyt paikkansa toisille luovuttavalle) Benedict Cumberbatchille.

Kolme aikaisemmin mukana ollutta komistusta poistuu tänä vuonna listaltamme: Hemsworthin ja Cumberbatchin lisäksi myös viime aikoina koomikkona kunnostautunut Channing Tatum on päässyt listallemme kaksi kertaa aikaisemmin.

Mieskauneutta arvostaville vuosi 2014 oli melkeinpä ongelmallinen. Moni hottis-listalle aiemmin vaivatta kiivennyt mies on ryvettänyt itsensä draama- ja luonnerooleissa sellaiseen kuosiin, että herroja voi olla vaikea edes tunnistaa. Miesnäyttelijät ovat kaljuuntuneet, lihoneet, laihtuneet ja kasvattaneet sellaisia partatekeleitä rooleihinsa, että tätä listaa tehdessä olimme melkeinpä vaikeuksissa. Katsokaa nyt vaikka Christian Balea American Hustlessa, Robert Pattinsonia The Roverissa tai Leonardo DiCapriota Wolf of Wall Streetissä. Samoin kriteerit muuten täyttävät komistukset voidaan jättää odottelemaan vanhenemista; Teen Wolfia ja Labyrinttia tähdittävä Dylan O’Brien on tulevaisuuden tähti ja kieltämättä kaunis mutta aivan liian nuori.

Onneksi komeita miehiä löytyy aina, ja tänä vuonna  kriteerit täyttäviä yksilöitä löytyi lopulta enemmän kuin tarpeeksi.

Makuja on monia ja niinpä listammekin on kasa kompromisseja. Sen kirkkain tähti, Chris Evans, saa molemmilta valitsijoilta 10 tähteä ja papukaijamerkin. Muita emme osanneet laittaa minkäänlaiseen järjestykseen.
Filmitähden listan miehissä pitää olla karismaa, pilkettä silmäkulmassa ja kyky hurmata katsojansa, emmekä me nyt varsinaisesti heitä lihaskimppuja ulos listaltamme.

Suosittelemme myös katsastamaan jokaiselle valinnallemme tehdyn oman kuvagallerian: ottakaa kuppi kuumaa, mukava istuma-asento ja nauttikaa. 

Vuoden 2012 seksikkäimmät miehet löytyvät täältä ja viime vuoden voittajat täältä.

chrisevans

 

Vuosi 2014 on ollut ennenkaikkea Chris Evansin vuosi. 33-vuotias mies on tunnettu jumalaisesta fysiikastaan, joka kelpaa kantamaan Kapteeni Amerikan ikonista univormua. Aivan kuin täydellinen vartalo ei riittäisi, omaa Evans myös hurmaavan hymyn ja varautuneen mutta hulluttelevan luonteen, joka tulee parhaiten esiin haastatteluissa. Vuonna 2001 uransa Not Another Teen Movie -elokuvasta aloittanut Evans on päässyt pitkälle. Bostonilainen nuorukainen viihtyy toimintaelokuvissa, tähdittäen mm. Fantastic Four-sarjaa, täydentäen listaa elokuvilla Cellular, Scott Pilgrim vastaan maailma, Sunshine, Push ja The Losers. Sydämet mies sulattaa kuitenkin hömppäkomediassa What’s Your Number, jota katsoessa häneen ei yksinkertaisesti voi olla ihastumatta. Mies on myös Gucci Guiltyn mainoskasvo.

Astetta vakavampaa suuntaan Evans kääntyi Puncture-elokuvassa, ennen tämän vuoden tuplapottia. Captain America: The Return of the First Avenger (The Winter Soldier) on eniten kriitikoilta kehuja saanut Marvel-elokuva tähän mennessä, ja fanit ovat samaa mieltä. Kun listaa täydennetään yhdellä tämän vuoden parhaista elokuvista, Snowpiercerillä, voi todeta että Evans on valinnut tiensä hyvin. Mies on siirtynyt myös kameran taakse sillä esikoisohjaus Before We Go ilmestyi tänä vuonna. Kapteeni Amerikka -faneille, kuten meille, on kuitenkin luvassa vielä ainakin kaksi elokuvaa hahmon parissa, joten nautitaan miehestä kameran edessä niin kauan kuin saamme.

CHRIS EVANSIN KUVAGALLERIAAN >>>

 

eddieredmayne

Englantilainen Eddie Redmayne on vuonna 1982 syntynyt Etonin kasvatti, joka aloitti näyttelijäuransa Sam Mendesin ohjaamassa näytelmässä Oliver! Lontoon West Endissä ja ammattilaisnäyttelijän pesti urkeni vuonna 2002 Shakespeare’s Globe Theatressa. Teatterilavoilla sekä brittien Laurence Olivier -palkinnon että Broadway-suorituksestaan Tony-palkinnon voittanut Redmayne alkoi tehdä uraa myös television ja elokuvien puolella.

Kahdessa Elizabeth I -elokuvassa (Elizabeth I – Golden Age, The Other Boleyn Girl) esiintynyt Redmayne ihastutti Marilyn Monroen läheisenä ystävänä vuonna 2011 ilmestyneessä koskettavassa draamassa My Week with Marilyn ja Ranskan vallankumouksellisena Les Miserablesin elokuvaversiossa 2012. Uusimmassa elokuvassaan Kaiken teoria (The Theory of Everything) hän todistaa että älykkyys on seksikästä. Roolistaan arvostettuna fyysikkona Stephen Hawkingina hän on erittäin vahvoilla, kun ensi keväänä jaetaan Oscareita. Brittiläistä korkeiden poskipäiden mieskauneutta arvostaville sirokasvoinen Redmayne edustaa listallamme taiteellista herkkyyttä lihaskomeuden sijaan.

EDDIE REDMAYNEN KUVAGALLERIAAN >>>

 

tylerhoechlin

Listamme nuorin näyttelijä on 27-vuotias Tyler Hoechlin, joka aloitti näyttelemisen jo yhdeksän vuoden kypsässä iässä. Vuonna 2002 hän tähditti Matkalla Perditioniin -elokuvaa yhdessä Tom Hanksin kanssa ja jatkoi uraansa tv-sarjassa 7th Heaven. Baseballia ennen ammatikseen pelannut Hoechlin on sydämeltään enemmänkin urheilija joka päätyi näyttelemään. Näistä tuloksista saamme nauttia miehen siirryttyä suosittuun Teen Wolf -sarjaan jossa Hoechlin esittää Derek Halea, mutrusuista, marttyyri-syndroomasta kärsivää seksikästä ihmissutta. Erottuminen sarjan näyttelijäkatraasta on merkittävää, sillä tv-sarja on tunnettu toinen toistaan komeammista miehistä.

Kenties onkin epäreilua että komean ulkokuoren lisäksi Hoechlin on todellinen auringonpaiste, joka kerää kanssanäyttelijöiltään alituiseen kehuja uskollisuudestaan sekä aurinkoisen väsymättömästä luonteestaan. Teen Wolfin suosio työllistänee miestä vielä pitkään Hoechlinin näin halutessa, sillä sarjan viides kausi käynnistyy ensi vuonna, mutta urheilun ja tv-sarjan ohella hänet tullaan näkemään elokuvissa Undrafted sekä huhujen mukaan Richard Linklaterin suunnitteilla olevassa Everybody Wants Some-elokuvassa.

TYLER HOECHLININ KUVAGALLERIAAN >>>

 

keanureeves

Tänä vuonna 50 vuotta täyttänyt listamme seniori Keanu Reeves ei välttämättä vartaloltaan ole koskaan täyttänyt lihaksikkaan miesmallin mittoja. Mutta kun tämä salskea suklaasilmä heittää harteilleen mustan, liehuvahelmaisen nahkatakin tai tämän syksyn yllättävän toimivan John Wickin tapaan tyylikkäästi istuvan tumman puvun ja kääntää katseensa kameraan, ei miehen vuodesta toiseen säilyvää karismaa voi olla ihmettelemättä.

Man of Tai Chin myötä myös ohjaajan tehtäviä kokeilemaan siirtynyt näyttelijä on nähty vuosien varrella lähes legendaariksi muodostuneissa rooleissa Johnny Utahina Myrskyn ratsastajissa (1991), Ted ”Theodore” Loganina Billin ja Tedin seikkailuissa, Speedin (1994) kyydissä mielipuolisen älykästä roistoa päihittämässä sekä tietenkin The Matrixin Neona. Viime vuosina hän on viettänyt hiljaiseloa, mutta (Suomessa suoraan kotiteatteriversioina julkaistut) Man of Tai Chi, 47 Ronin sekä syksyn toimintayllättäjä valkokankailla John Wickin myötä 50-vuotiaan Reevesin ura tuntuu olevan uudessa nousussa. Mielellään me ainakin hänen iäkkäämpääkin charmiansa katselemme!

 KEANU REEVESIN KUVAGALLERIAAN >>>

 

sebastianstan

Romaniasta lähtöisin oleva, nyt 32-vuotias Sebastian Stan on pistänyt Tumblrin totaalisesti sekaisin esittämällä Kapteeni Amerikan rakkainta ystävää, Bucky Barnesia. Yhdeksän elokuvan sopimuksen Marvelin kanssa tehnyt Stan tullaan näkemään tulevaisuudessa keskeisessä osassa tarinaa, eikä ihme; The Winter Soldier oli paitsi menestys kaupallisesti mutta hahmon seksikkyydestä puhutaan vielä enemmän.

Olipa kerran (Once Upon A Time) -sarjassa Mad Hatteria esittänyt Stan on tuttu monista tv-sarjoista kuten Gossip Girl, sekä erinomaisista Kings sekä Political Animals (Valtapeliä)-sarjoista. 12-vuotiaana Yhdysvaltoihin muuttanut Stan on ennen Marvel-kuuluisuuttaan näytellyt mm. elokuvissa Black Swan, Hot Tub Time Machine, Covenant, The Apparition sekä L.A.Gigolo. Teatterilavoilla viihtyvä Stan hurmaa jäänsinisillä silmillään, häpeilemättömän dorkamaisella tyylillään sekä Tumblria lainataksemme “itkemällä kauniisti samalla suudellen poikia tv-sarjoissa”. Emmehän me pystyä väittämään vastaankaan.

Tulevaisuus näyttää valoisalta mutta kiireiseltä; vuonna 2015 on ilmestymässä 3 elokuvaa ennen 2016 julkaistavaa Captain America 3: The Civil War:ia.

SEBASTIAN STANIN KUVAGALLERIAAN >>>

chrispratt

Marvel on tainnut päättää, että sen kaikkien miespuolisten seksisymboleiden pitää olla nimeltään ”Chris”. Hauskuus on seksikästä! Tosin vuonna 1979 syntyneen Chris Prattin kohdalla kysymys ei ole enää pelkästään tästä. Kuin yhdessä yössä hömppäkomedioiden ja Parks and Recreation -tv-sarjan hieman pulskasta suupaltista kuoriutui sähäkkävartaloinen sankari. Guardians of the Galaxyn Star-Lordina nähtävä Pratt oli kasvattanut näyttävän six-packin ja kun tämä yhdistettiin sarkastisen hauskaan hahmoon, tuloksena oli jokaisen naisen jalat veteläksi vetävä, karismaattinen ilmestys.

Eikä seksikkyys tähän jää: ensi vuonna Pratt nähdään pääosassa Colin Trevorrowin ohjaamassa Jurassic Parkin uudelleenlämmittelyssä Jurassic World ja parin vuoden päästä tiedossa on lisää Guardians of the Galaxya. Siinä sivussa Pratt jatkaa yleisön naurattamista Parks and Recreationin seitsemännellä tuotantokaudella.

CHRIS PRATTIN KUVAGALLERIAAN >>>

MADSMIKKELSEN

Pohjoismaista mieskarismaa listallamme edustaa 49-vuotias Mads Mikkelsen. Tanskalainen näyttelijä aloitti uransa tanssijana, ja siirtyi elokuvien pariin vasta 1996, esiintymällä Nicolas Winding Refnin Pusherissa. Mikkelsen taipuu moneksi, sillä roolit Bond-roistona Casino Royalessa, Stravinskyn hahmo Coco Chanel & Igor Stravinsky-elokuvassa sekä Jahti-elokuvan riipaiseva tarina toimivat täysin eri tasoilla.

Tanssijan sulavuuden edelleen omaava Mikkelsen hurmaa miehekkyydellä, herkkyydellä sekä karismalla joka pysäyttää katsojan. Ei siis mikään ihme että NBC:n Hannibal-sarjaa tähdittävä mies on täydellinen Hannibal Lecter. Sivistynyt, hurmaava mutta pelottava päähahmo on kuin tehty Mikkelsenille emmekä me voi muuta kuin tuijottaa hurmaantuneena, niin väärin kuin se onkin.

MADS MIKKELSENIN KUVAGALLERIAAN >>>

aaronpaul

Aaron Paulissa on enemmän poikamaista karismaa ja söpöä pilkettä silmäkulmassa kuin varsinaista seksikkyyttä. Tv-sarja Breaking Badin Jesse Pinkmanin myötä suuren yleisön tietoisuuteen ponnahtanut, vuonna 1979 syntynyt näyttelijä on tänä vuonna nähty autopeliin pohjautuvan Need for Speedin pääroolissa sekä Suomessa suoraan dvd:llä julkaistussa, lämminhenkisessä “itsemurhakomediassa” A Long Way Down. Seuraavaksi hänet nähdään Ridley Scottin ohjaamassa raamatullisessa eepoksessa Exodus: Gods and Kings, joka saa Suomen ensi-iltansa 26. joulukuuta.

“Yeah, bitch!” -lausahduksestaan kuuluisa näyttelijä on myös antanut äänensä Netflixin BoJack Horseman -animaatiosarjan Todd Chavezille.

AARON PAULIN KUVAGALLERIAAN >>>

charliehunnam

Charlie Hunnam oli vain 18-vuotias, kun hän hurmasi brittiyleisöt -ja lopulta myös muun maailman- rohkealla roolisuorituksellaan nuorena homopoikana tv-sarjassa Älä kerro äidille (Queer as Folk). Hunnam ei jäänyt roolinsa vangiksi vaan siirtyi Charles Dickensin romaaniin pohjautuvan romanttisen komedian Nicholas Nicklebyn nimirooliin, minkä jälkeen hänet nähtiin sivurooleissa mm. laatuelokuvissa Päämääränä Cold Mountain sekä Children of Men.

Varsinainen maailmanmaine irtosi kuitenkin vuonna 2008 alkaneen Sons of Anarchy -tv-sarjan myötä. Seitsemän tuotantokautta kestänyt sarja kalifornialaisesta moottoripyöräkerhosta ja Hunnamin esittämästä kerhon johtajasta on nyt ohi ja mallivartaloinen näyttelijä on vapaa hurmaamaan katsojia enemmänkin elokuvien puolella. Ensi vuonna tulossa on toinen yhteistyö Pacific Rimin ohjanneen Guillermo del Toron kanssa: Crimson Peakissä Hunnam nähdään yhdessä keskeisimmistä rooleista. Vuonna 1980 syntynyt britti on myös kiinnitetty nimirooliin Guy Ritchien tulevassa kuningas Arthurin hovista kertovassa elokuvassa, jonka on määrä ilmestyä vuonna 2016.

CHARLIE HUNNAMIN KUVAGALLERIAAN >>>

bigby

Listamme yllättäjä jatkaa loogista listaamme olemalla komea ja karismaattinen, mutta myös ollen yksi vuoden todellisista tähdistä, asettaen samalla harkintakykymme kyseenalaiseksi. Bigby Wolf tähdittää yhtä vuoden 2014 hienoimmista peleistä, joka on kerännyt ylistystä niin pelaajilta kuin kriitikoiltakin. Wolf Among Us kertoo Fable-satuhahmoista jotka asuvat New Yorkissa normaalien ihmisten keskellä. Tarina ammentaa juurensa kaikille tutuista lapsuuden saduista, ja Bigby Wolf on se iso paha susi joka jahtaa Punahilkkaa, puhaltaa kolmen porsaan talon nurin sekä on keskeisenä hahmona Pekka ja Susi -teoksessa. Ihmishahmossa kulkeva Bigby aiheuttaa menneisyytensä vuoksi edelleen pelkoa, mutta Fabletownin sheriffinä hän saa mahdollisuuden aloittaa alusta kuten kaikki muutkin.

Murhamysteeriä ratkova Bigby on ärtyisä, sarkastinen, ketjussa polttava järjestyksenpitäjä, jonka luonne riippuu paljon myös pelaajan omista valinnoista. Yksi asia on kuitenkin varma; Bigby on hurmaava, seksikäs ja ilo katsoa. Äänenä toimivan Adam Harringtonin suoritus hivelee korvia. Näillä kriteereillä pääsee ilman muuta listallemme, vaikkei olisi oikeastaan edes todellinen.

BIGBY WOLFIN KUVAGALLERIAAN >>>

Kommentit