Aikuinen nainen ja Avengers-pyyhe

nothingis

Kirjoitin kymmenen vuotta sitten elämäni ensimmäistä kolumnia elokuvalehti Episodiin. Naureskelin jutussa kommentille, jonka sain osakseni eräänä päivänä istuessani metrossa ja lueskellessani Star Wars -sarjakuvaa.

”Mutta sinähän näytät ihan aikuiselta!”, sanoi hämmästellen minua vastapäätä istunut mieshenkilö sen jälkeen, kun hän oli pyytänyt nähdä, mitä parhaillaan luen.

Mietin tuolloin, onko muka olemassa jokin yleinen vakio, millainen aikuisen naisen tulee olla? Ovatko ne jotenkin toisiaan pois sulkevia asioita ne aikuisuus ja sarjakuvien lukeminen?

Tuosta tapauksesta on kulunut jo yli kymmenen vuotta ja siinä ajassa minustakin on kasvanut samaisten vuosien verran aikuisempi. Tai ainakin vanhempi.

Tuo tapaus tuli sattumalta mieleeni tänä aamuna. Pyyhin kasvoni pari vuotta sitten Toys’R’Usista ostamaani Avengers-pyyhkeeseen ja ajattelin, että jopas, tässä sitä ollaan ihan oikeasti aikuisia kun lapsikin kerran on, mutta silti pyyhkeenä on pumpulinpehmeiden laatupyyhkeiden sijaan lapsille suunnattu riepu.

Juuri sellainen, jonka voisi mukavasti napata mukaansa, jos sattuisi Linnunradalle tulemaan kiire liftata.

Liinavaatteiden suhteen televisiosta ja mediasta on saanut sellaisen käsityksen, että todelliset aikuiset naiset hankkivat liinavaatteensa ja pyyhkeensä samanmerkkisinä laatutuotteina sävy sävyyn. Että jos kylpyhuoneessa siistissä rivissä olevat pyyhkeet eivät olekaan samaa sarjaa, naisessa on ehkä jotain vikaa. Ei kai se ainakaan ihan normaalia käytöstä ole.

Ostin pari vuotta sitten tyttärelle Star Wars -aiheiset lakanat. Harkitsin samalla, että jos ostaisin sellaiset itsellenikin. Jätin sitten kuitenkin ostamatta. Ei siksi, että olisin pitänyt itseäni liian aikuisena siihen, vaan siksi, että niiden kuvitus oli Clone Wars -animaation tyylinen… Jos kuvitus olisi ollut Vanhasta Kunnon Trilogiasta, tilanne olisi saattanut olla toinen.

Ja niistä pyyhkeistä puheen ollen,  aivan kuten Chris Evanskin tietää, ne ovat tärkeitä!

Kommentit