…and the Oscar goes to…

oscar-statues1

Niinhän siinä sitten kävi, kuten pelkäsinkin. The Artist voitti sekä parhaan elokuvan, että ohjaajan, Oscarit. Lisäksi parhaan miespääosan Oscarin vei elokuvan tähti, Jean Dujardin. Martin Scorcesen Hugo rohmusikin sitten muut mitä jaossa oli, tehden Oscareista pienen piirin juhlat.

Billy Crystal on vanhaa Hollywoodia. Hän on tyylikäs, varma ja turvallinen valinta juontajaksi. Minuun Crystalin vanhahtava huumori ei enää jaksa upota, mainittakoon että Filmitähden toinen osapuoli oli erittäin tyytyväinen Crystaliin  ;O) Itse olisin kaivannut tuoreempaa verta lavalle, ensi vuonna olisikin mahtavaa nähdä erinomaista työtä tehnyt Hugh Jackman, tai vaikkapa Neil Patrick Harris, lavalla. Vitsit olivat keskitasoa, ketään ei ravisteltu kunnolla ja suurin osa vitseistä keskittyi naljailuun lamasta, teatterin omistuksen muodossa.

Kuten usein käykin, palkintojen jakajat olivat juontajaa hauskempia. Robert Downey Jr ja Gwyneth Paltrow, Emma Stone sekä Will Farrell yhdessä Zach Galifianakiksen kanssa vei pisteet kotiin rennolla huumorilla pönötyksen keskellä. Lisäjännitystä toi Jennifer Lopezin kieltämättä kaunis mekko, joka ilmeisesti pysyi paikallaan pyhän hengen avulla…

Vaikka kyse on ennenkaikkea elokuvista, kiinnittyy gaalaa katsoessa huomio usein täysin muihin asioihin. Itse bongasin tulevan kevään trendin kaikille miehille; niskapituiset hiukset ja parta. Tätä tyyliä sporttasivat onnistuneesti Tom Hanks, Christian Bale, Brad Pitt sekä Bradley Cooper. Miehet näyttivät komeilta, propsit herrojen stylisteille.

Illan tähtihetkiin kuuluivat Christoper Plummerin saama sivuosa-Oscar elokuvasta Beginners, sekä Meryl Streepin kolmas Oscar-voitto Rautarouvasta. Streepin voitto voi kuulostaa tylsältä, mutta hyvästä työstä tulee palkita, oli elokuvasta mitä mieltä tahansa.

Omasta mielestäni Oscareita vaivasi tänä(kin) vuonna hajuttomuus ja värittömyys. Kunnon iloittelua ei lavalla nähty esitysten muodossa, vitsit olivat korrekteja ja illan pelastivat vain palkintoja jakavat tähdet. Kun tähän lisätään Hugon masentava voittomarssi sekä The Artistin voitto tärkeimmissä kategorioissa, ei käteen jää oikein mitään.

Itse olisin halunnut nähdä Gary Oldmanin voittavan, Driven saavan edes sen yhden pystin ja Harry Potterin saavan jonkinlaisen noteerauksen edes teknisissä kategorioissa; elokuva on kuitenkin useita vuosia ollut monille nuorille elokuvan ystäville käänteentekevä kohta, mutta Akatemialle tämä ei näytä riittävän.

Koko lista voittajista löytyy täältä.

Kuvia punaiselta matolta löytyy täältä.

 

 

Kommentit

Tags from the story