Animatricks-festivaali hemmottelee koko perhettä

animatricks

Animatricks-festivaali esittää uuden animaatioelokuvan huippuja Suomesta ja ulkomailta
19.–21. huhtikuuta jo 12. kerran. Animatricksin keskiössä on elokuvan kokeilulaboratoriona toimiva ja animaatioilmaisua uudistava lyhytanimaatio. Festivaali tarjoaa elämyksiä aikuisyleisön lisäksi koko perheelle.

Suomen ainoa animaatioon keskittyvä elokuvafestivaali Animatricks järjestetään
pe–su 19.–21.4.2013 Bio Rexissä (Lasipalatsi, Mannerheimintie 22–24, Helsinki).
Lasten näytökset järjestetään lauantaina 20.4. klo 13.30 ja sunnuntaina 21.4. klo 12.
Anima Lab Bio Rexin aulassa festivaalin ajan klo 12–20. Anima Labiin on vapaa pääsy.

Lasten ja nuorten tekemiä animaatioita

Lasten ja nuorten näytöksessä nähdään mainio kattaus 10–25-vuotiaiden tekemiä animaatioita. Tekijät ovat itse ideoineet ja toteuttaneet oman tarinansa, joista ei puutu mielikuvitusta, vauhtia ja hauskoja oivalluksia. Vai miltä kuulostavat MutanttifisuLihakiista ja Gozillan välipala? Animaatiot on tehty Lasten ja nuorten kulttuuritalo Vernissassa Vantaalla.

Anima Lab 

Animatricks esittelee aivan uudenlaisen näyttelyn, Anima Labin, jossa lapset pääsevät tutustumaan animaation, kuvien ja äänien maailmaan kokeilemisen ja kokemisen kautta. Tässä näyttelyssä esineisiin saa koskea! Anima Lab koostuu vuorovaikutteisista mediateoksista, jotka heräävät eloon kurkistamalla, hyppelemällä, läpsyttelemällä ja klikkaamalla.

Camille’s Diodrama johdattaa lapset Van Goghin maalausten maailmaan ja lapset pääsevät luomaan omia taideteoksiaan. Bla Bla-teoksessa lapsi tutustuu erilaisiin tapoihin kommunikoida. MaKey MaKey-teoksessa pelejä ohjaillaan itse rakennetuilla ohjaimilla, joiden rakentamiseen voi käyttää vaikkapa banaaneja ja omenoita.

Vuorovaikutteisessa ruutuhyppelyssä äänet ja kuvat reagoivat lapsen hyppyihin.Lilliputti-teoksessa kurkistellaan pienen miehen elämään mustassa laatikossa, ja 3D-printteritkolmiulotteisia hahmoja muutamissa minuuteissa. iPad-animaatiopajassaehdään nukkeanimaatiota uuden median avulla. Sopii myös lapsenmielisille!

Näyttely on tuotettu yhteistyössä Aalto-yliopiston Media Labin ja Fablabin sekä Jimm’s -verkkokaupan, Vernissan ja amsterdamilaisen CineKid-festivaalin kanssa.

Koko perheen näytösten lisäksi festivaalilla nähdään uusia kotimaisia lyhytanimaatioita ja kansainvälisiä huippuanimaatioita. Ohjelmisto julkaistaan ja liput tulevat myyntiin ke 3.4. festivaalin verkkosivuilla: www.animatricks.net

Kommentit