Apua! Eikö Netflixin sisältö olekaan ikuista?

justifiednetflix

Nykyisin kaikki on niin helposti saatavilla napin painalluksella. Tv-sarjojenkaan suhteen ei ole enää pitkiin aikoihin tarvinnut kärvistellä television äärellä kerran viikossa, mikä on ollut kaltaiselleni kärsimättömälle ja samalla huonomuistiselle katsojalle tervetullut muutos. Kun Netflix ja HBO muutama vuosi sitten rantautuivat Suomeenkin, olin ensimmäisenä ottamassa palvelut käyttöön.

Ja kun Netflix lopulta lanseerasi toiminnon, jolla valtavasta kokoelmasta sai merkittyä kiinnostavia nimikkeitä omalle listalleen odottamaan katselua, hatarapäinen katsoja tässä osoitteessa kiljaisi jee! ja klikkaili listalleen läjäpäin mielenkiintoista odottamaan. Osa niistä jäi sitten listalle odottamaan sitä parempaa aikaa hieman liiaksi pitkän aikaa.

Netflix päivittää sisältöään aika ajoin ja osa elokuvista ja tv-sarjoista ymmärrettävästi poistuu uusien tieltä.

Vaikka sitä sielunsa sopukoissa tiedostaakin, ettei mikään ole ikuista -varsinkaan internet-palveluissa-, kyllä sitä silti harmistuu ja mielensä pahoittaa, kun listalleen tallentamaansa nimikettä ei enää löydykään. Konkreettinen todellisuus paljastuu lumon takana: kaikki nämä elokuvat ja sarjat eivät olekaan aina saatavilla!

Kun katsoo paljon sarjoja, joskus kohdalle sattuu varsinainen ruuhka, eikä kaikkea haluamaansa kertakaikkiaan ehdi katsoa. Joskus myös käy niin, että vastaan tulee periaatteessa mielenkiintoinen sarja, mutta oma vireystila ei ole juuri sillä hetkellä vastaanottavainen sen teemoille tai genrelle. Esimerkiksi kovin tiukkaa draamaa ei välttämättä jaksa katsoa väsyneenä, vaan silloin tekee mieli heittää aivot narikkaan ja katsoa vaikka jotain hömppää. Ja jättää se tiukka draama odottamaan parempaa hetkeä.

Itse teen välillä niin, että katsastan sarjasta pari ensimmäistä jaksoa testimielessä. Jos tarina ei juuri sillä hetkellä nappaa kiinni, mutta potentiaalia kuitenkin tuntuisi olevan, jätän sarjan jemmaan, odottamaan parempia aikoja. Sinne Netflixin listalle.

Muutama päivä sitten mietiskelin, että nyt tekisi mieli katsoa jotain sellaista, mihin ei vielä kunnolla ole tullut tutustuttua. Ajatus kuherruskuukaudesta jonkin katsomattoman sarjan kanssa tuntui houkuttelevalta. Sitten muistin, kuinka vuosi (tai jotain sinne päin) katsastin pari jaksoa Timothy Olyphantin tähdittämää, kehuttua ja palkittua Justified-sarjaa (juttumme Justifiedista vuodelta 2011), ja jonka olin jättänyt odottamaan parempia katseluaikoja.

Mutta voi kurjuus, Justifiedia ei enää löytynytkään Suomen Netflixin valikoimasta!

Innostunut ajatus yhteisestä kuherruskuukaudesta haihtui taivaan tuuliin ja olo oli kuin yksin alttarille unohdetulla morsiamella.

Mitä tästä opimme? Striimauspalveluiden sisällöt eivät tosiaankaan pysy palveluissa ikuisesti. Vaikka periaatteessa asia olikin tiedostettu, meni oppi omalla kohdalla perille nyt ihan konkreettisesti.

Jos jonkin elokuvan tai sarjan haluaa nähdä, kannattaa se nettipalveluissa ottaa käsittelyyn saman tien. Ettei käy sitten niin, että juuri kun olet koukussa tarinaan neljännen tuotantokauden keskellä, sarjaa ei enää olekaan tarjolla. Väitänkin vahvasti, että dvd/bd-boksin hankinta ei edelleenkään ole edesmennyttä elämää. Sillä tavalla ainakin voi olla varma siitä, että saa katsottavansa käsiinsä silloin kun niin haluaa.

Onko sinulle käynyt niin, että olet joutunut harmistumaan missattuasi myöhempää katselua listaamasi sisällön? Vieläkö keräät elokuvia ja tv-sarjoja fyysisinä kappaleina hyllyysi vai oletko siirtynyt kokonaan nettipalveluiden tarjontaan?

Kommentit

Tags from the story
,