Atleettinen ja tanssitaitoinen Channing Tatum

tatum_featured_958x339

Vuonna 1980 Alabamassa syntynyt Channing Matthew Tatum on nyt erittäin ajankohtainen nimi. Viime viikolla ensi-iltaan tulleen, Steven Soderberghin ohjaaman Magic Miken pääosan lisäksi hänet voi nimittäin nähdä Suomessa suoraan kotiteattereihin päätyneen, niinikään viime viikolla dvdllä julkaistun 21 Jump Streetin toisessa pääosassa.

 

Nuoruudessaan energiaansa välillä vääriin paikkoihin purkanut Tatum päätyi lopulta vanhempiensa ohjauksesta oikeaan suuntaan. Atleettinen nuorukainen pelasi jalkapalloa, baseballia, amerikkalaista jalkapalloa ja harrasti kiinalaisia itsepuolustuslajeja kuten Kung Fua, ja sai myös urheilustipendin collegeen. Collegen hän kuitenkin jätti kesken ja päätyi työskentelemään erilaisissa tehtävissä niin rakennustyömailla kuin myyjänäkin.

Yksi näistä työtehtävistä koostui eroottisesta tanssista ja näihin stripparikokemuksiin kerrotaan myös Magic Miken löyhästi pohjautuvan. Ainakin alalla työskentelystä on varmasti ollut hyötyä strippiklubin vetonaulan rooliin valmistautumisessa. Tatum on myös yksi elokuvan tuottajista.

Komeavartaloinen ja kauniskasvoinen Tatum napattiin ymmärrettävistä syistä malliksi. Hän on poseerannut mm. Abercrombie & Fitchille, Gapille ja Emporio Armanille. Lisäksi hänet on nähty useissa mainoksissa. Mutta mallin töiden tarjottua liian vähän haasteita Tatum päätti siirtyä näyttelijäksi.

Channing Tatum Kimberly Peircen ohjaamassa sotadraamassa Stop-Loss (2008)

Vuosi 2006 oli elokuvarintamalla Tatumin läpimurtovuosi. Rooli Dito Montielin ohjaamassa nuorisodraamassa Queens – kovat korttelit (A Guide to Recognizing Your Saints) toi Tatumille arvostusta ja mahdollisuuden työskennellä sellaisen valkokangaslegendan kuin Robert Downey Jr. kanssa. Viihderintamalla hänet tunnistettiin viimeistään Anne Fletcherin ohjaaman Step Upin jälkeen, missä nyt Magic Mikessa nähdyt tanssitaidot pääsevät jo valloilleen.

Step Upissa Tatumin vastanäyttelijänä nähtiin Jenna Dewan. Pari ihastui toisiinsa elokuvan kuvauksissa ja he ovat olleet kihloissa vuodesta 2008 lähtien.

Allekirjoittaneelle Tatum oli pitkän aikaa vain kaunis mieskasvo muiden joukossa ilman ihmeempiä näyttelijänlahjoja tai valkokankaan täyttävää karismaa. Ehkä osasyynä ovat olleet elokuvat itse, niiden tarina tai vaikkapa ohjaus.  Pökkelömäinen  Dear John tulee esimerkkinä mieleen, samoin kuin masentavan huono toimintaelokuva G.I. Joe: The Rise of Cobra.

1980- luvun lopulla julkaistuun hittisarjaan pohjautuva 21 Jump Street nosti vihdoinkin Tatumin myös allekirjoittaneen kartalle. Hän osoitti osaavansa luoda karismaattista, komediaa yllättävän hyvällä tyylillä. Ja tama tunne kasvoi lisää myöhemmin samalla viikolla nähdyn Magic Miken myötä.

Tatumin fyysistä akrobatiaa elokuvasta Step Up (2006)

Seuraavaksi Tatum nähdään uudelleen G.I. Joe –filmatisoinnissa Retaliation, joka saa Yhdysvaltain ensi-iltansa maaliskuussa 2013. Ensi vuonna hänet nähdään kolmannen kerran Soderberghin ohjailtavana (ensimmäinen kerta oli elokuvassa Haywire) elokuvassa The Bitter Pill, vastanäyttelijänään mm. Rooney Mara. Tämän jälkeen vuorossa on Roland Emmerichin ohjaama toimintadraama White House Down. Lisäksi huhuja on jatko-osan tekemisestä 21 Jump Streetille.

Monet mallina uransa aloittaneet kauniskasvoiset näyttelijät vaativat jonkin aikaa kypsyä raakileesta ammattilaiseksi. Näin tuntuu käyneen Channing  Tatumin suhteen, joka on selvästi parantunut vanhetessaan. Joskus näyttelijäksi ryhtymiseen riittää luonnonlahjakkuus, joskus taito pitää oppia. Tatumin kohdalla vuosien kokemus on alkanut kantaa hedelmää ja miehestä on kasvanut vakavasti otettava näyttelijä. Filmitähti seuraa suurella mielenkiinnolla Tatumin uraa jatkossa!

Kommentit

Tags from the story