Ben Stiller kertoo Walter Mittyn ihmeellinen elämä -elokuvan kuvauksista, sekä kyvystään rullalautailla

benstillerhaastattelu

Katkeransuloisen kipakka ja hillittömän hauska tyyli jolla ihmiset jahtaavat hulluja unelmiaan on aina ollut osa Ben Stillerin elokuvallista tyyliä. Näyttelijänä hänestä on tullut vuosien saatossa yksi maailman suurimmista koomikoista näytellen Teppo Tavallista joka joutuu mitä oudoimpiin tilanteisiin. Haastattelussa Ben Stiller kertoo pitkäaikaisesta kiinnostuksestaan Walter Mittyn hahmoon, taidoistaan rullalautailla sekä siitä miten hän hakee lastensa hyväksynt

Q:Millaista oli tuoda vihdoin lihaksi tarina johon olet ollut kytköksissä henkilökohtaisesti niin monta vuotta?
BS: Suhteeni tarinaan alkoi lukiessani sen koulussa ja muistan sen edelleen siksi että hahmot ovat ikonisia. Tästä syystä me kaikki luultavasti muistamme sen ja siksi olemme täällä tänään puhumassa toisesta elokuvasta. Se koskettaa jotain tiettyä osaa ihmisen tietoisuudessa, ideaa siitä kuka me haluaisimme olla tässä maailmassa verrattuna siihen keitä me oikeasti olemme, ja mitä tapahtuu päämme sisällä ilman että kukaan tietää siitä. Minulle. lukiessani ensimmäistä vedosta 8-9 vuotta sitten, ajatukseni olivat lähempänä originaalia elokuvaa, sävytettynä musiikilla enkä aivan uskonut että alkuperäistä voitaisiin parantaa. Vasta kun luin Steven käsikirjoituksen ja ideat joita hänellä oli – ja koska olin työskennellyt hänen kanssaan aiemmin – hänellä on hyvin ainutlaatuinen kirjoitustyyli ja hän on lahjakas löytämään pieniä hetkiä. Niitä inhimillisä hetkiä ja tunteita noissa pienissä hetkissä jotka kertovat tarinaa tavalla joka ei lokeroidu tiettyyn genreen.

Q:Mitä vanhempasi ajattelivat elokuvasta?
BS: He näyttivät pitävän siitä!

Q:Kaikkien hienojen kohtausten lisäksi sinulla on myös paljon toimintakohtauksia. Olitko elokuvaa ennen rullalautaillut, vai opettelitko sen elokuvan vuoksi?
BS:Lautailin kakarana kaupungilla. En ollut koskaan vakavasti otettava lautailija, en koskaan tehnyt temppuja tai muuta. Mutta hallitsin Tic Tacin, sen osasin. Käyttävätkö he edes enää tuota termiä? Se kuulostaa hyvin 70-lukulaiselta. Pystyin ajelemaan ympäri kaupunkia ja kun kävin Kaliforniassa minulla oli kavereita jotka liikkuivat longboardeilla. Mutta elokuvaa varten sain paljon apua ja palkkasimme maailman etevimpiä lautailijoita tekemään temppuja. Rodney Mullen, joka keksi kick flipin, on mies joka tekee temppuja siinä kohtauksessa – Brian Holden on tyyppi joka laskee mäkeä alas Islannissa. Itse tein lähinnä lähiotokset. Käytimme turvavaljaita ja sen kaltaisia apuja, mutta halusin tehdä niin paljon itse kuin vain pystyin.Tappelukohtaus Tedin kanssa pitkin katuja, siinä olen minä – ja Adam Scott on rullaluistimilla, ja niin me teimme oikeasti koko kohtauksenn. Se oli todella hauskaa, varsinkin lautailu New Yorkissa alas Fifth Avenueta – kadun sulkeminen kuvausten ajaksi oli yksi hullu toteutunut unelma.

Q:Olet sanonut että patikointi pitkin jäätikkö Islannissa oli suosikkipäiväsi. Mikä oli toiseksi paras?
BS:Minulla oli paljon suosikkipäiviä! Nautin kuvauksista suunnattomasti. Kohtaukset jotka kuvattiin meressä olivat hienoja. Se kesti useamman päivän.

Q:Oletko itse innokas matkustelija, haluatko reissata ympäriinsä ja nähdä maailman eri kolkkia?
BS:Pidän matkustamisesta. En ole kovin seikkailunhaluinen, mutta haluan matkustella ja tehdä asioista, enkä vain istuskella paikoillani. Haluan kokemuksia, mutta pidän myös kotona olemisesta. Pidän lasteni kanssa hengaamisesta – tasapaino on hyvä asia.

Q:Onko sinulla ollut unelmia jotka ovat jo toteutuneet?
BS:Olen aina halunnut olla ohjaaja, 8-9 vuotiaasta lähtien. Joten nyt teen sitä mistä haaveilin lapsena. Halusin aina myös lapsia, minulla on nyt tytär ja poika. Ajattelin että vuonna 2000 olen 35-vuotias. Se tuntui siisteimmältä tulevaisuudelta ikinä, näin minä sen muistan.

Q:Olet nyt isä ja se on sinulle selkeästi tärkeää. Haetko lapsiltasi hyväksyntää, onko se sinulle tärkeää? Olivatko he mukanasi Islannissa ja mitä he ajattelivat elokuvasta?
BS:En oikeastaan puhu lapsistani. Mutta kyllä, ainahan me haemme hyväksyntää. Molemmat ovat kiinnostuneita elokuvista mutta osaavaat erottaa isän ja ohjaajan roolit toisistaan hienosti. Poikani on 8 ja tyttäreni 11-vuotias. Tyttäreni ei ole nähnyt elokuvaa ja poikani on nähnyt siitä osia koska olen työskennellyt sen parissa kotona ollessani.

Q:Kävivätkö he luonasi kuvauspaikalla?
BS:Kyllä. He kävivät kuvausten keskivaiheilla, koulujen jo alettua. Tämä oli pisin aika kun olen ollut poissa kotoa kuvausten vuoksi mutta meillä on mahtavaa heidän vieraillessaan. Mutta lapset rakastavat ja tarvitsevat rutiineja – he haluavat olla ystäviensä kanssa ja käydä koulussa.

Q:Onko elokuvasta leikattu pois kohtauksia?
BS:Kaksi kuukautta ennen kuvausten alkamista poistimme budjettisyistä kohtauksen jossa Ted ratsastaa pitkin Sixth Avenueta 50 hevosen saattelemana – Arabian Lawrence -tyyliin – näyttäen Anthony Quinnilta. Hän nappaa Cherylin ja vie tämän metroon ja kaikki hevoset tulevat metroon ja noustessaan tunnelista he päätyvät aavikolle johonkin beduiinikylään ja kaikki ryhtyvät esittämään musikaalinumeroa Greasesta.

Q:Miksi ihmisten tulisi ottaa Mitty koteihinsa DVD tai BD -muodossa?
BS:Koska se näyttää hyvältä! Minulle, elokuvat joihin löydän yhteyden jollain tavalla, haluan katsoa niitä uudestaan ja tarkastella niitä kuten kirjoja. Se miten elokuvan kokee ensimmäisen kerran ja mitä siitä ajattelee toisella kerralla, ovat aina erilaiset kokemukset.

Voit voittaa elokuvan omaksesi kilpailussa!

Kommentit

Tags from the story
,