Jännityksen lukko on tiukassa Locken matkassa

lockearvostelu

Tunnustan: pitkään aikaan ei ole tullut sellaista elokuvaa eikä tv-sarjaa, jonka kohdalla olisi suu loksahtanut ihmetyksestä auki. Sellaisia on kuitenkin vuosien varrella nähty, mm. Paha poliisi, The Matrix, Twin Peaks ja Kylmä rinki, vain muutamia mainitakseni. Noissakin suuressa roolissa ihmetyksen suhteen on ollut väkivalta. Se onneksi loistaa poissaolollaan Lockessa.

Olin siitä onnekas, että onnistuin välttämään kaikenlaiset juoneen liittyvät spoilerit ennen Locken katsomista. En siis tiennyt muuta kuin sen, että Tom Hardy on päähenkilö Locke, joka tekee tärkeän päätöksen yhden automatkan aikana. Mielikuvitus laukkasi suuntaan jos toiseen, kun mietin, mistäköhän leffassa on kyse. Tapahtuuko onnettomuus, iskeekö järjetön road rage vai mikä?

Mitä pidemmälle elokuva eteni, sitä suuremman jännityksen vallassa sitä katsoin. Ja mikä parasta, jännitystä ei aiheuttanut minkään pahiksen pelko eikä minkäänlainen takaa-ajo. Miten upeasti käsikirjoittaja-ohjaaja Steven Knight (käsikirjoittaja Dirty Pretty Things) ja Hardy onnistuivat tekemään tavallisesta elämästä jännittävää ja mielenkiintoista. Kun lopputekstit ilmestyivät ruudulle, harmitti heti, kun leffa loppui. Jäi niin paljon epäselväksi.

Blu-raylla ei ole ekstroja.

© Toni van der San

[divider]INFO[/divider]

LOCKE Ohjaus: Steven Knight
Käsikirjoitus: Steven Knight
Pääosissa: Tom Hardy
Alkuperämaa: Iso-Britannia 2013
Genre: Trilleri / Draama
IMDb

Kommentit