Boy A (2007)

Boy A kertoo tarinan Jackista (Andrew Garfield), yli 20-vuotiaasta nuoresta miehestä joka ottaa ensi askeleitaan tosimaailmassa. Jack on viettänyt elämänsä nimittäin vankilassa, tuomittuna rikoksesta jonka luonne selviää katsojalle elokuvassa pikku hiljaa.

Uudelta nimeltään Jackinä tunnettu poika saa tukihenkilön, työpaikan ja epävarmasti mutta optimistisesti yrittää jättää taakseen lapsuuden teon. Samalla tuntuu että puoli maata yrittää saada selville lapsirikollisen uuden identiteetin ja lehdistössä vallitsee lynkkays-mieliala.

Boy A on ristiriitaisia ajatuksia herättävä teos. Jack on sympaattinen ja herttainen hahmo ja tarina paljastaa taustoja ja asioita, joiden kautta katsoja joutuu harkitsemaan mielipiteitään moneen kertaan. Kun teko on hirvittävä niin tekijän tuomitsee automaattisesti. Andrew Garfield on kuitenkin tulkinnut hienosti Jackin hahmon, tuoden siihen tahoja joita ei haluaisi hyväksyä. Kuinka monelle katsojalle käykään niin että alkuperäinen tuomitsemis-mieliala kääntyy toivoon että Jackille kaikki kuitenkin päättyisi hyvin?

Boy A on kuvattu hienosti, Garfield osoittaa jälleen kerran omaavansa eväät hienoon uraan. Elokuva ei ole maailmaa mullistava eikä jäänyt kaivelemaan aivonperukoita, mutta katsomiskokemuksena Boy A oli tunteellinen ja ajatuksia herättävä, joskin helppo jättää taakseen elokuvan loputtua.

Kommentit

Tags from the story