Dark Island (2010) ★

14665_0

Dark Island on hämärä yhdistelmä Lostia, tiedemiehiä ja ninjapotkuja. Periaatteessa hyvä idea kompastuu hitaaseen alkuun, huonoihin näyttelijöihin sekä siihen yksinkertaiseen tosiasiaan ettei tarinan tarjoamia herkkuja ole osattu hyödyntää oikein.

Maailman suurin asevalmistaja on perustanut tutkimuslaitoksen saarelle ja kuskannut sinne ryhmän tiedemiehiä. Kun eräänä päivänä nämä tiedemiehet jättävätkin päivittäisen raporttinsa väliin, on työnantajalla kiire selvittää miksei leipänsä eteen enää tehdä töitä. Asialle lähetetään eräänlainen iskuryhmä joka koostuu tiedemiehistä ja sotilaista, suuntana mystinen saari ja tuloksena iso soppa.

Testeistä on muodostunut tv-sarja Lostista tutuksi tullut musta pilvi joka syöksyilee pitkin maita ja mantuja, hyökkäillen tulijoiden kimppuun. Jatkossa onkin vain kyse siitä kuka selviytyy saarelta elävänä, ja löytyykö tarinan loputa tvistiä. Lupaan että löytyy. Elokuvaa katsoessa tuli useaan otteeseen mieleen ajatus että tarina toimisi erinomaisesti pelinä. Ongelma on se, että ensimmäiseen puoleen tuntiin ei tapahdu oikeastaan mitään, alun ”shokeeraavia” tapahtumia lukuunottamatta. Homma menee seisoskeluksi ja takaumiksi jossa yritetään luoda hahmoille jonkinlaista persoonaa, siinä kuitenkaan onnistumatta. Hahmot ovat kliseisiä, historiaansa myöten ja kun näyttelijät ovat puupökkelöitä ei meno naurata edes sen vertaa.

Mutta kun päästään asiaan niin meno paranee. Pienimuotoiseen juonitteluun ja selviytymiskamppailuihin päästään vain niin nihkeän hitaasti että harva katsoja on päässyt niin pitkälle. Taistelukohtauksissa on tiettyä ideaa ja näyttävyyttä, ja kaikkea leimaa tietynlainen pelimäisyys. En tiedä johtuuko se vain allekirjoittaneesta, mutta asiat etenevät pölkkylogiikalla, puuttuu vain napit joita painella. Hyvää kauhuleffaa tästä ei saa tekemälläkään, yksi tähti irtoaa huonosta näyttelemisestä irronneista röhönauruista sekä parista ninjapotkusta.

[box type=”info”] Dark Island . Ohjannut: Sam Gorski, Niko Pueringer. Pääosissa: Will Cain, Jai Koutrae, Zero Kazama. Genre: Toiminta / trilleri. Alkuperämaa: Kanada. IMDb. [/box]

Kommentit