10 years (2011) ★★★

10years_featured_620x350

Aika muuttaa ihmistä niin fyysisesti kuin henkisestikin. Entisaikojen (nostalginen) muisteleminen luokkakokouksessa, sehän se on monesti ollut aiheena romanttisissa komedioissa. 10 Years poikkeaa perinteisestä komediasta hieman draamallisempaan suuntaan, mikä toisaalta antaa tarinalle enemmän ponnistuspohjaa, toisaalta taas tekee siitä raskaamman seurata.

10 Years vie joukon lukioaikaisia kaveruksia tapaamaan tosiaan kymmenen vuoden tauon jälkeen kotikonnuille. Osa on lihonut, osa laihtunut, osasta tullut kuuluisia, osa jäänyt kotiseudulle asumaan. Kukaan ei kuitenkaan ole voinut pysäyttää muutosta, mikä aikuiseksi kasvamiseen kuuluu. Salaisuuksiakin on osalle kasautunut, eikä luokkakokouksessa haluta tietenkään kertoa niitä ikäviä muutoksia vaan pitää yllä menestynyttä kulissia. Kun villin ryyppäämisen jälkeen aamu alkaa sarastaa, rumat salaisuudet pääsevät päivänvaloon – mutta niin tekevät ne hyvätkin salaisuudet.

Rooleissa nähdään koko joukko tämän hetken suuria nimiä, mm. Channing Tatum, Jenna Dewan-Tatum, Justin Long, Kate Mara, Lynn Collins ja Oscar Isaac.

Aikaisemmin käsikirjoittajana toimineen Jamie Lindenin (Dear John) esikoisohjaus suhtautuu henkilöhahmoihinsa arkisella realismilla. Pääasiallisesti yhdessä lokaatiossa kuvattu pienelokuva ei pyri turhiin komediallisiin yliluonteihin, mutta siinä ei ole myöskään tarinallisesti suuria nousuja tai laskuja. Lievästä tasapaksuisuudesta kärsivä romanttinen draamakomedia kuitenkin antaa varmasti jokaiselle katsojalle samaistumisen kohteen.

Dvd:llä ei ole mukana lisämateriaaleja.

© Päivi Laajalahti

[vc_row][vc_column width=”1/1″][vc_text_separator title=”Info” title_align=”separator_align_center”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/1″][vc_column_text]

10 Years 

  • Ohjaus ja käsikirjoitus: Jamie Linden
  • Pääosissa: Channing Tatum, Jenna Dewan-Tatum, Justin Long, Kate Mara, Lynn Collins, Oscar Isaac
  • Genre: Romantiikka / komedia / draama
  • IMDb
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/1″][vc_separator][/vc_column][/vc_row]

Kommentit