Nuckylla ja kumppaneilla riittää kinasteltavaa ja trokattavaa

boardwalkempire_kausi3

Loistavan HBO-sarjan Boardwalk Empiren kolmoskausi tuli televisiosta jo aikaa sitten ja myös kotiteatteriversiot julkaistiin monta kuukautta takaperin. Jostain syystä lykkäsin katselun aloittamista tähän saakka. Ehkä kevät ja kesä eivät olleet sopivia hetkiä katsoa 1920-luvun Yhdysvaltojen valtataisteluja. Sitten kun lopulta ensimmäinen bd-levy sujahti soittimen uumeniin ja jakso 3.1 lähti käyntiin, olin täysin koukussa. Katsoimme sitä ennen vielä lisämateriaalina löytyvän kakkoskauden kertauksen (aika usein HBO:n sarjojen mukana on tällainen mahdollisuus), joka lisäsi innostusta entisestään.

Miksi kolmoskausi sitten onnistui innostamaan katsojan mukaansa? Siksi, että poistuneiden hahmojen ja juonikuvioiden tilalle taustajoukot onnistuivat löytämään vielä jopa parempia hahmoja. Uudeksi päävastustajaksi Nuckylle (Steve Buscemi) saapunut Gyp Rosetti osoittautui paljon rankemmaksi kuin alku antoi ymmärtää. Rosettia näyttelevä Bobby Cannavale on elämänsä vedossa tuimana ja äkkipikaisena sisilialaissyntyisenä mafiosona. Rosetti-roolinsa jälkeen Cannavale esiintyi edukseen Woody Allenin erinomaisessa Blue Jasmine –elokuvassa. Aiemmin Cannavale on nähty  mm. sarjoissa Ally McBeal, Sinkkuelämää, Hädän hetkellä, Will & Grace, Mullan alla ja Todistettavasti syyllinen.

Cannavale pesee mennen tullen muut kauden uudet hahmot ja osan vanhoistakin. Miehelle myönnettiinkin ansaitusti Emmy-palkinto parhaasta sivuosasta. Rosetti myös korvaa hienosti Manny Horwitzin (William Forsythe), joka nousi allekirjoittaneen suosikiksi kakkoskaudella. Muita uusia kasvoja ovat veteraaninäyttelijä Stephen Rootin erinomaisen rauhallisesti näyttelemä Gaston Means, joka taiteilee ohuella nuoralla Nuckyn ja poliitikkojen välissä, naamapuoli Richard Harrow’n mielitietyksi saapuva Julia (Wrenn Schmidt), Chicagossa Al Caponen (Stephen Graham) ykkösvastustajaksi nouseva Dean O’Banion (Arron Shiver) sekä nuori, aloitteleva näyttelijätär Lillian ”Billie” Kent (Meg Chambers Steedle), johon Nucky rakastuu päätä pahkaa.

Lisämateriaalia on tuttuun tapaan runsaasti. HBO ja Warner ovat aina satsanneet näihin juttuihin. On kommenttiraitaa, kakkoskauden kertausta, uusien tulokkaiden pikaista esittelyä, gangsteri-infoa, jne.

© Toni van der San

[divider]INFO[/divider]

BOARDWALK EMPIRE, 3. KAUSI Ohjaus: Tim Van Patten + muita
Käsikirjoitus: Terence Winter
Pääosissa: Steve Buscemi, Bobby Cannavale, Kelly Macdonald
Alkuperämaa: Yhdysvallat 2012
Genre: Rikos / Draama
IMDb

Kommentit