Dicte ei juuri uusia näkökulmia tarjoa

dicte

Tanskalainen Dicte on uusin tuttavuus skandinaavisella jännäririntamalla. Pääosassa on toimittajanainen nimeltä Dicte Svendsen (Iben Hjejle), joka on eronnut miehestään ja muuttanut lähes täysi-ikäisen Rose-tyttärensä kanssa vanhaan kotikaupunkiinsa Aarhusiin. Dicte on myös entinen jehovan todistaja, joka on 16-vuotiaana synnyttänyt pojan. Hänet on Dicten vastusteluista huolimatta annettu adoptoitavaksi.

10-osainen sarja pitää sisällään viisi eri tapausta, joihin kaikkiin Dicte sotkeutuu tahtomattaan. Heti alusta lähtien hän muodostaa viha-rakkaus-suhteen Wagneriin (Lars Bryggman), poliisietsivään, joka vastaa murhien tutkimuksista. Tuntuu kuin Dicte olisi kaupungin ainoa toimittaja, joka on kiinnostunut näistä kuolintapauksista ja hänen työnantajansa Dagbladet-lehti ainoa, jossa ollaan ajan hermolla. Yhtään kilpailijaa ei näy mailla halmeilla. Ja tämä toimitusryhmä on todella innostunut työstään eikä epäonnistu koskaan.

Välissä sitten selvitellään omia ja ystävien välejä ja rakkaussuhteita. Muuten hyvä ja jännä sarja, jossa on mukana myös sopiva määrä huumoria ja hyvää fiilistä. Hieman kuitenkin katselunautintoa latisti, kun viimeisessä jaksossa tekstitys pätki ja pahasti. Tanskan kieli on sen verran sekavan kuuloista, ettei siitä saa selvää ja kun suomennoksista jää paljon pois, on katsoja ihan pihalla.

Näyttelijätyöskentely on pääsääntöisesti ihan hyvää. Dicteä näyttelevä Iben Hjejle on aiemmin nähty mm. mainiossa High Fidelity -elokuvassa. Dicten parasta ystävää Annea näyttelevä Lærke Winther Andersen oli samanlaisessa roolissa muutaman vuoden takaisessa Kylmäveriset tappajat -jännityssarjassa. Dicten työkaveria, valokuvaaja Bo Skytteä näyttelee puolestaan Dar Salim, joka nähtiin muutamassa jaksossa Silta-sarjan kakkoskaudella. Kyttäkaksikko Lars Bryggmanin ja Lindaa näyttelevän Ditte Ylva Olsenin yhteistyötä ja sanailua on hauska katsoa.

Lisämateriaalina kuvagalleria ja jokaisen jakson traileri.

© Toni van der San

[divider]INFO[/divider]

DICTE, KAUSI 1 Ohjaus: Kasper Barfoed + kaksi muuta
Käsikirjoitus:  Dorthe Warnø HøghIda Maria Rydén
Pääosissa: Iben Hjejle, Lars Bryggman
Alkuperämaa: Tanska 2013
Genre: Toiminta / Draama
IMDb

Kommentit

Tags from the story
,