Pois alta, Pate haluu rokkitähdeks!

paterock

Joululomalla 2012 ilmestynyt ensimmäinen Ella ja kaverit –elokuva esitteli pikkukoulussa opiskelevan lapsiporukan, jolla ei mennyt sormi suuhun, kun koulu piti pelastaa tulevan formularadan alta. Nokkelat lapset keksivät koko ajan jotain hauskaa, jolla itsekkään isä-Yhden suunnitelmat menivät mönkään.

Menestyselokuvan jatko-osassa Ella ja kaverit 2 – Paterock nähdään kaikki tutut hahmot: Ella, Tiina, Hanna, Samppa, Tuukka, Pukari, opettaja, rehtori ja tietenkin Pate, jonka rokkitähtihaaveista leffa kertoo. Tällä kertaa pääosassa tuntuvat kuitenkin olevan aikuiset, jotka kinastelevat jatkuvasti lasten toiveista, tulevaisuudesta ja vastuusta. Lapset jäävät taustalle, Patea lukuun ottamatta.

Pate siis haluaa rokkitähdeksi ja kaverit haluavat auttaa. Ope (Eero Milonoff) vastustaa, koska lapset eivät osaa kertotaulua. Paten äiti ja koulun rehtori (Armi Toivanen) alkaa myöntyä, kun lipevä manageri (Jarkko Niemi) kuiskuttelee korvaan. Managerin oma mielitietty, supertähti Elviira (Malla Malmivaara) sen sijaan on häipynyt teille tietymättömille, kun ura ja lapsihaaveet eivät kohtaa. Taustalla häärii myös rahan haistava levypomo (Pirkka-Pekka Petelius).

Ykköselokuvasta vastannut ohjaaja Taneli Mustonen onnistui paremmin lastenelokuvan kanssa, Paterockin puikoissa ollut Marko Mäkilaakso on ohjannut aiemmin natsizombiesotaelokuvan War of the Dead sekä mainoksia ja musavideoita – ja se näkyy lopputuloksessa. Onneksi maisemat ovat hienot: kesäinen Turku ja Aurajoki näyttävät hienoilta ja vanha kunnon kyläkoulu metsän keskellä on edelleen mukavan herttainen. Ja on Paterock ihan hyvä ja viihdyttävä elokuva, joka varmasti vain muuttuu hauskemmaksi, kunhan katsoo useamman kerran.

Dvd:n lisämateriaalina Näin tehtiin Paterock –kooste sekä leffan traileri.

© Toni van der San

[divider]INFO[/divider]

ELLA JA KAVERIT 2 – PATEROCK Ohjaus: Marko Mäkilaakso
Käsikirjoitus: Marko Mäkilaakso, perustuu Timo Parvelan romaaniin.
Pääosissa: Eero Milonoff, Armi Toivanen, Jarkko Niemi, Malla Malmivaara, Pirkka-Pekka Petelius
Alkuperämaa: Suomi 2013
Genre: Draama / Komedia
IMDb

Kommentit