Noidan luudalla matkustaa hauskoja hahmoja

mahtuukoluudalle

Julia Donaldsonin ja Axel Schefflerin teoksiin perustuvat lyhytanimaatiot Mörkyli ja Urhea pikku Mörkyli olivat ihan mukavia – vaikkakin hieman jännittäviä ja turhan pitkiksi venytettyjä elokuvia. Kirjoissa erityisen kivaa on riimitellyt runot, jotka kuljettavat tarinaa. Sellaisenaan niitä ei olisikaan voinut liikkuvaksi kuvaksi muokata, joten animaattorien on ollut pakko tehdä lisämateriaalia.

Myös Mahtuuko luudalle mukaan on em. kaksikon kirjasta tehty animaatio. Noita lentää luudallaan aluksi mukanaan vain yksi kissa. Kommelluksien myötä luudalla on pian enemmänkin porukkaa kyydissä ja perässä hengittää noidan syöntiä hinkuva lohikäärme. Jännityselementtiä on sen verran mukana, että ikärajaksi on laitettu ihan syystä 7 vuotta.

Alkuperäisääniksi on saatu mukaan nimekäs porukka: Gillian Anderson (Salaiset kansiot), Martin Clunes (Huonosti käyttäytyvät miehet), Sally Hawkins (Blue Jasmine), Simon Pegg (Star Trek) ja Timothy Spall (Harry Potter –elokuvat). Tätä ääniraitaa ei ikävä kyllä ole dvd:llä mukana, joten edes mielenkiinnosta tähtiä kohtaan ei voi katsoa leffaa englanniksi puhuttuna. Suomenkielisessä versiossa kuullaan Hannu Huuskaa, Kristina Vahvaselkää, Mattus Alsia ja Petri Pyykköstä.

DVD:llä ei ole lisämateriaalia.

© Toni van der San

[divider]INFO[/divider]

ROOM ON THE BROOM  Ohjaus: Jan LachauerMax Lang
Käsikirjoitus: Julia Donaldson, Max Lang
Suomenkielisinä ääninä: Hannu Huuska, Kristina Vahvaselkä, Mattus Alsi
Alkuperämaa: Englanti 2012
Genre: Animaatio
IMDb

Kommentit

Tags from the story
,