Flyygelin vire ei säily Grand Pianon edetessä

grandpiano

Elijah Woodin tähdittämän Grand Pianon mahdollisuudet hyväksi jännäriksi olivat olemassa, mutta mitä pidemmälle tarina etenee, sitä tylsemmäksi Woodin esittämän Tom Selznickin ryntäily ympäri konserttitaloa muuttuu.

Selznick on huippulahjakas pianisti, joka on vuosia aiemmin mokannut yhden konsertin ja ollut sen takia pitkään poissa kuvioista. Nyt hän kuitenkin tekee paluun, soittaen oppi-isänsä superkallista flyygeliä. Katsomossa jännittää huippusuosittu ja kuvankaunis näyttelijävaimo (Kerry Bishé).

Kaikki näyttää menevän hienosti, kunnes keikan käynnistyttyä Tom saa salaisen yhteydenoton oudolta ihailijalta: soita kerrankin väärin niin kuolema korjaa sekä musikantin että hänen vaimonsa. Tom yrittää selvittää tilannetta samalla, kun joutuu pitämään kulissia yllä konserttiyleisöön.

Selviämismahdollisuudet ovat lähes nollassa, mutta kuitenkin Tom onnistuu pitämään hermonsa kurissa eikä hätkähdä oudon uhkaajan jatkuvaa jaarittelua, joka alkaa katsojaa pikkuhiljaa ärsyttämään. Lopulta paljastuu, että pahiksen roolissa on vanhemmiten aika pahasti pöhöttyneeltä näyttävä John Cusack, jonka roolin olisi voinut hoitaa kuka muu tahansa. Vaikkapa hänen apuriaan esittänyt Alex Winter, joka ei ole montaa isoa roolia tehnyt sen jälkeen, kun oli Keanu Reevesin aisaparina leffakaksikossa Bill & Ted’s Bogus Journey ja Bill & Ted’s Excellent Adventure. Don McManus tosin oli ihan hauska kapellimestari Reisigerina, joka on Tomin pitkäaikainen ystävä ja työtoveri.

Loppuratkaisu on niin pönttö (ja tuo osittain mieleen Mies ja alaston ase 3:n), että alkaa likimain harmittaa, että tuli tuhlattua aikaa tällaiseen roinaan. 

Ei ekstroja.

© Toni van der San

[divider]INFO[/divider]

THE GRAND PIANO Ohjaus: Eugenio Mira
Käsikirjoitus: Damien Chazelle
Pääosissa: Elijah Wood, John Cusack, Alex Winter, Don McManus, Kerry Bishé
Alkuperämaa: Yhdysvallat 2013
Genre: Jännitys
IMDb

Kommentit