The Tower (2012) ★★★

tower_featured

Yksi kaikkien aikojen kovimmista katastrofielokuvista on vuoden 1974 Liekehtivä torni (The Towering Inferno), jossa nimekkäiden näyttelijöiden (mm. Paul Newman, Steve McQueen, Robert Vaughn) esittämät hahmot aloittivat aikansa hienoimmassa pilvenpiirtäjässä juhlat.  Juhlat saivat dramaattisen käänteen, kun surkeat sähköjohdot pettivät ja sytyttivät tulipalon. Sittemmin pilvenpiirtäjäjännitystä on nähty mm. Die Hardissa ja Speedissä, mutta varsinaisesta uudelleenversioinnista en ollut aiemmin kuullut.

The Towerissa on sama perusidea kuin 38 vuotta vanhemassa edeltäjässään: on suuret juhlat jättimäisessä pilvenpiirtäjässä, jonka pääjehuilla on tärkeämpää pitää kulissit kunnossa kuin pohtia sellaisia oleellisia juttuja kuten miksi 60 kerrosta ylemmissä kerroksissa eivät sprinklerit toimi? Tietenkin kesken juhlien sattuu onnettomuus – tällä kertaa lumisadetta tuomaan tullut palolaitoksen helikopteri törmää tornitaloon – ja sitä seuraa kaaos ja paniikki sekä paljon hurjannäköisiä pelastustoimia.

Erikoistehostevelho Jeffrey Jasper (Inception, The Avengers) on mukana vastaamassa tämän huikean elokuvan efekteistä. Kim Ji-hoonin vuonna 2012 ohjaama spektaakkeli sijoittuu Etelä-Koreaan ja on jälleen virkistävä poikkeus normaaliin Hollywood-tarjontaan. Näyttelijät ovat täkäläisittäin tuntemattomia, mutta erinomaisia rooleissaan.

Korealaisohjaaja on tehnyt elokuvastaan näyttävän toimintatrillerin, kuitenkin seassa on aasialaista stereotypiaa (ylenpalttista pokkurointia ja hätäilyä ja hymistelyä) tuomassa mukaan huumoria.

DVD:n ekstroina Future Filmin julkaisujen trailereita.

© Toni Van Der San

[divider]INFO[/divider]

THE TOWER (TA-WEO  Ohjaus: Kim Ji-hoon
Käsikirjoitus: Kim Sang-don, Kim Ji-hoon & Yoo Yeong-ah
Pääosissa: Kim Sang-kyung, Son Ye-jin, Sol Kyung-ku
Alkuperämaa: Etelä-Korea 2012
Genre: Toiminta / Jännitys
IMDb

Kommentit

Tags from the story
, ,