Easy A (2010) ★★★

easya_featured_620x250
Ohjaajana ja käsikirjoittajana vasta aloittelevien Will Gluckin ja Bert V. Royalin Easy A on positiivinen yllättäjä high school -komedioiden rintamalla.

Olive (Emma Stone) on kiltti tyttö, joka on älykäs ja hyvä koulussa, mutta joka ei koulutovereissaan herätä sen ihmeempää huomiota suuntaan tai toiseen. Hänen paras ystävänsä on seksikäs Rhiannon (Alyson Michalka), jolle Olive päätyy kaunistelemaan totuutta viettämästään viikonlopusta. Hän nimittäin mainitsee menettäneensä neitsyytensä.

Lukion jourukoneisto lähtee saman tien käyntiin, ja ennen kuin Olive ehtii tajuta, hänen rintaansa on polttomerkittynä punainen, helpon naisen kirjain. Koska Olive on ihmisenä kiltti, hän päätyy auttamaan nörttejä ystäviään kertomalla rahaa vastaan asioita, joita oikeasti ei ole tapahtunut. Mutta kuten arvata saattaa, kiltti ihminen saa lopulta kaikki kakat niskaansa ja siinä onkin sitten tekeminen, kun tyttö itse on ihastunut söpöön Toddiin (Penn Badgley) ja vaakalaudalla on jopa opettajapariskunnan (Thomas Haden Church ja Lisa Kudrow) avioliitto. Onneksi kotona sentään on ymmärtävät ja ihanan vapaamieliset vanhemmat (Stanley Tucci ja Patricia Clarkson).

Älykäs (tai ainakin älykkään oloinen) dialogi on aina ilo korville. Easy A on sitä täynnä, sillä Olive on selkeästi keskivertolukiolaista terävämpi älyllisesti, vaikka sitä ei sosiaalisten taitojensa kanssa ihan olekaan.

Easy A:ssa on useita hupaisia ja persoonaltaan mielenkiintoisia sivuhahmoja, jotka ihanasti tukevat Oliven hahmoa. Ilman heitä Olive ei olisi läheskään niin näpsäkkä paketti kuin mitä hän nyt on. Clarkson Oliven omaperäisenä äitinä on ihastuttava, samoin kuin Tucci isukkina ja Kudrow puolestaan säväyttää ensin oppilaiden etuja ajavana oppilaanohjaajana, mutta lopulta omaan napaansa tuijottavana, raivostuttavan itsekeskeisenä aikuisena. Niin, ja Dan Byrd on symppis Oliven homoystävänä.

Vaikka Easy A on kokonaisuutena tarinaltaan varsin kiltti high school -komedia pohdintoineen esiaviollisesta seksistä, se ihastuttaa keskivertoa enemmän hahmojensa ja dialoginsa kautta. Se sisältää runsaasti viittauksia klassisiin(kin) elokuviin, etenkin John Hughesin teinikomedioihin.

[vc_row][vc_column width=”1/1″][vc_text_separator title=”Info” title_align=”separator_align_center”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/1″][vc_column_text]

Easy A 

  • Ohjaus: Will Gluck
  • Käsikirjoitus: Bert V. Royal
  • Pääosissa: Emma Stone, Amanda Bynes, Thomas Haden Church, Patricia Clarkson, Stanley Tucci, Lisa Kudrow, Alyson Michalka, Malcolm MacDowell, Cam Gigandet, Penn Badgley
  • Alkuperämaa: USA 2010
  • Genre: Komedia
  • IMDb
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/1″][vc_separator][/vc_column][/vc_row]

Kommentit