Kaappaus metrossa (2009) ★★★

kaappausmetrossa

Kaappaus metrossa on itseasiassa jo kolmas versio Morton Freedgoodin kirjasta, joka on julkaistu 1973. Sen on ohjannut toimivia ja viihdyttäviä toimintapätkiä ohjannut, viime vuonna hieman mystisesti kuollut, Tony Scott.
Nykytarina sijoittuu New Yorkiin ja Denzel Washingtonin esittämä Garber on liemessä.

Lahjuksien otosta syytetty mies on passitettu tutkimusten ajaksi junanlähettäjän hommiin. Omalla asemalle osuu maanisen Ryderin (John Travolta) kaappaama metro, mukana 19 panttivankia ja vaatimus 10 miljoonasta dollarista. Elokuva noudattaa tuttua kaavaa; Ryder riehuu metrossa, vaatii rahoja ja juttelee mukavia ja bondaa Garberin kanssa. Garber on mukava äijä, suoraselkäinen (lahjuksista huolimatta) ja joutuu tottakai keskelle draamaa. Katsoja ymmärtää että Ryderin motiivit eivät ole vain metrojunan kaappaus ja lunnasrahat vaan takana on jotain suurempaa.

Poliisit ovat leffassa luvattoman tyhmiä, suurimmat ideat ja ratkaisut tulevat joko Garberilta tai pormestarilta (James Gandolfini). Elokuva on kuvattu musiikkivideoiden tyylittelyä mukaillen, paljon hidastuksia ja erikoisia kartta-temppuiluja jotka tuovat tiettyä nopeutta muuten hieman hidastempoiseen tarinaan. Travoltan ja Washingtonin keskinäinen kemia toimii vaikka miehet eivät alussa edes näe toisiaan, Travolta maanisena rikollisena on parhaimmillaan juuri näin. Lievä hullun kiilto silmissä Travoltassa on särmää. Taking of Pelham 123 on kelpo viihdettä, ei mestariteos ja loppu on jälleen kerran amerikkalaiseen tyyliin ennalta-arvattava ja ärsyttävä. Viihteenä erinomaista ajanvietettä jos ei halua päätä puristavan liikaa.

[vc_row][vc_column width=”1/1″][vc_text_separator title=”Info” title_align=”separator_align_center”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/1″][vc_column_text]

The Taking of Pelham 123  

  • Ohjaus: Tony Scott
  • Käsikirjoitus:Brian Helgeland
  • Pääosissa:John Travolta, Denzel Washington, James Gandolfini
  • Alkuperämaa: USA 2009
  • Genre: Toiminta
  • IMDb
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/1″][vc_separator][/vc_column][/vc_row]

Kommentit