Kauhea kankkunen 3 (2013) ★★

kauheakankkunen3

Kauhean kankkusen kolmannessa osassa kenelläkään ei ole edes krapula. Ainakaan ennen loppua. Ensimmäisen osan suuri menestys poiki suorastaan nolon kakkososan, joka sijoittui Bangkokiin, ja toisti edellisen elokuvan kaavan suorastaan leikkaa-kopioi – metodilla. Pystyykö kolmas osa välttämään sudenkuopat? Ei pysty. Hangover 3 on ahdistava ollakseen komedia, sen vitsit ovat valjuja ja tuntuukin siltä että näyttelijät vain odottavat pääsevänsä sopimuksistaan eroon.

Hieman lapsenomainen ja tyly Alan (Zach Galifianakis) on pulassa. Siinä missä muut ovat siirtyneet elämässään leppoisaan avioelämän rutiinivaiheeseen, rientää Alan vaikeudesta toiseen. Lääkkeet on jätetty syömättä, ja on kolmen kaverin asia korjata tilanne yhdessä Alanin perheen kanssa – väliintulolla. Leppoisalle hoitolareissulle lähdetään porukalla, mutta matka keskeytyy kun John Goodmanin esittämä gangsteri kankeaa miehet tieltä. Leslie Chow (Ken Jeong) on paennut vankilasta, tätä ennen pöllittyyään gangsteri-Marshalin kultaharkot. Koska Alan on pitänyt yhteyttä Chowhun, on miesten niskoilla hankkia harkot takaisin. Tai nirri lähtee. Toisista osista poiketen kyseessä eivät siis ole häät, eikä krapula, vaan epätoivoinen yritys saada pantiksi napattu Doug (Justin Bartha) takaisin.

kauheakankkunen3_2

Ed Helms ja Bradley Cooper pysyvät vakaina ja ammattitaitoisina sekavan tarinan lävitse, antaen runsaasti tilaa Galifianakiksen ja Jeongin sekoiluille. Juhlatunnelma ja aito menemisen ilo on hukassa täysin. Elokuva keskittyy enemmän raakuuksiin ja stuntteihin, kuin vitsailuun. Kohtaukset koostuvat epäuskovista katseista, kirosanojen huutamisesta ja epätoivoisista teoista. Minkä kohdan tässä pitäisi naurattaa? Onneksi pari valonpilkahdusta kirvoittaa katsojalta helpottavat tyrskähdykset, mutta nokkela dialogi ja odottamattomat tapahtumat pysyvät visusti piilossa.

Elokuvan vastenmielisin piirre on sen järjestelmällinen väkivalta eläimiä kohtaan

Elokuvan vastenmielisin piirre on sen järjestelmällinen väkivalta eläimiä kohtaan. Jostain syystä elokuva tuntuu vihaavan eläimiä, tai uskoo että ihmiset nauraisivat kun eläimille käy köpelösti. Mistä moinen uskomus? Kaltoin kohdellaan kirahvia, vartiokoiria (tappakaa ne!!) ja kukkotappeluistakin tehdään huumoria – kaikki asioita jotka eivät naurata yhtäkään ajattelevaa ihmistä. Väkivalta on ulotettu satunnaisen turpiin vetämisen lisäksi nyt myös karvaisiin ystäviimme, ja se tuntuu todella vastenmieliseltä suunnalta elokuvassa jonka pitäisi olla kepeä ja hauska. Ykkösosan aidosta ilosta ollaan kaukana.

Tarina yrittää kietoa miesten tarinat siistiksi nipuksi, onnistuen jotenkuten ylittämään kakkososan kaavamaisuuden. Kokonaisuutena se on kuitenkin tylsä, väsynyt ja yllätyksetön temppuilu joka on kaukana lähtökohdistaan. Ja juuri kun luuli, että typerä huumori loppuisi, löytyy lopputeksteistä vielä viimeinen viritelmä, joka osoittaa että nämä miehet eivät paranna tapojaan koskaan.

[vc_row][vc_column width=”1/1″][vc_text_separator title=”Info” title_align=”separator_align_center”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/1″][vc_column_text]

The Hangover, part III  

  • Ohjaus:Todd Phillips
  • Käsikirjoitus: Todd Phillips
  • Pääosissa: Bradley Cooper, Ed Helms, Zach Galifianakis, Ken Jeong
  • Alkuperämaa: USA 2013
  • Genre: Komedia
  • IMDb
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/1″][vc_separator][/vc_column][/vc_row]

Kommentit