Kick-Ass 2 (2013) ★★★★

ka2

 Matthew Vaughnin vuonna 2010 ohjaama Kick-Ass oli varsinainen potku persuksille kaavoihin kangistuneille supersankarielokuville. Mark Millarin ja John Romita Jr:n luomaan sarjakuvaan pohjautuva toimintaelokuva esitteli katsojille Aaron Taylor-Johnsonin esittämän Dave Lizewskin, joka päättää ottaa oikeuden omiin käsiinsä ja alkaa naamioituneeksi katujen kostajaksi Batmanin tyyliin. Hän luo ”supersankarin” nimeltä Kick-Ass ja lähtee kadulle.

Ihan yksinkertaisesti supersankaruus ei kuitenkaan luonnistu, sillä Dave on hintelä sarjakuvafani, eikä edes kovin sporttinen. Mutta kun tahto on kova, se riittää. Sitten Dave tapaa Big Daddyn (Nicolas Cage) ja Hit Girlin (Chloë Grace Moretz).

You don’t have to be a bad-ass to be a superhero. You just have to be brave.

Kick-Ass 2 sijoittuu aikaan noin neljä vuotta ensimmäisen elokuvan jälkeen. Hit Girl eli Mindy (Moretz) on nyt lukiossa, mutta treenaaminen kiinnostaa koulua enemmän. Dave (Taylor-Johnson) kaipaa myös kaduille ja kaksikko päättää alkaa treenata yhdessä. Tie vie treenikämpältä tietenkin myös kadulle, mistä Mindyn huoltaja Marcus (Morris Chestnut) ei pidä yhtään, sillä hänen päämääränään on antaa Mindylle normaali nuoruus -vaikka se sitten tarkoittaisi siirappisia pyjamapartyja lukion tyttöjen kanssa.

Mindy jättää kostajahommat ja Dave joutuu etsimään muuta seuraa. Sitä hän löytää Kenraali Stars and Stripesin (Jim Carrey) johtamasta sankarijoukkiosta. Sitten Christopher Mintz-Plassen esittämä Chris D’Amico päättää ryhtyä superroistoksi, jonka pääkohteena on juuri Kick-Ass, ja luvassa on sen jälkeen paljon veristä, pähkähullua väkivaltaa.

kickass2_600

Kick-Ass 2 on yllättävän toimiva jatko-osa, vaikka se ei aivan ykkösosan tasolle pääsekään. Järjellä ajateltuna se on aivan hullu elokuva, sillä laittaa katsojansa väkisinkin miettimään, onko oikeasti mitään järkeä nauraa hykerrellä valkokankaalla nähtävälle väkivallalle. Paikoin elokuva aiheuttaa hyvin ristiriitaisia tunteita, mutta samalla se on omaperäinen ja hauska. Roistot saavat ansionsa mukaan ja heitä mätkitäänkin turpaan surutta. Ja katsojan suu vetäytyy väkisinkin virneeseen.

Kick-Ass 2 on tolkutonta väkivaltaviihdettä, se on sanottava, mutta varsinkin sarjakuvakerrontaan tottuneelle katsojalle tarjolla on onnistunutta dialogia, omaperäisiä hahmoja ja hykerryttävän hauskoja kohtauksia. Jeff Wadlow’n ohjaus ja käsikirjoitus vyöryttää tarinaa eteenpäin innostuneella, vaikkakaan ei aivan yhtä napakalla otteella kuin alkuperäinen. Lopputulos on hauska, mutta välillä asioiden alleviivaava reaalimaailmaan sitominen sarjakuvamaailman sijaan tekee räikeästä väkivallasta vähän liiankin karua katsottavaa.

Puutteista huolimatta perstuntuma sanoo Kick-Ass 2:n tarjoavan keskivertoa parempaa elokuvakokemusta.

© Päivi Laajalahti

[vc_row][vc_column width=”1/1″][vc_text_separator title=”Info” title_align=”separator_align_center”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/1″][vc_column_text]

Kick-Ass 2 

  • Ohjaus: Jeff Wadlow
  • Käsikirjoitus: Jeff Wadlow, perustuu Mark Millarin ja John Romita Jr:n sarjakuvaan
  • Pääosissa: Aaron Taylor-Johnson, Chloë Grace Moretz, Christopher Mintz-Plasse, Jim Carrey
  • Alkuperämaa: USA / UK 2013
  • Genre: Toiminta / komedia
  • IMDb
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/1″][vc_separator][/vc_column][/vc_row]

Kommentit