The Marine 3 – Homefront (2013) ★★

themarine3

The Marine –leffasarja on showpainijärjestö WWE:n tuotantoa. Ensimmäisessä osassa (2006) pääosassa nähtiin firman suurin tähti John Cena. Vaikka Cena onkin näyttelijänä pökkelö, oli ykkösosa ihan hyvä toimintajännäri. Kakkososassa (2009) pääosaan oli valikoitu tuolloin pienessä nosteessa ollut Ted DiBiase Jr, jonka isä ”Million Dollar Man” Ted DiBiase oli 1980-luvun suurimpia painitähtiä.

Pojasta ei polvi ole parantunut: kakkosleffa – jonka juoni ja näyttelijäsuoritukset (jopa Michael ”Cliffhanger” Rooker ja Temuera ”Kerran sotureita” Morrison olivat huonoja) eivät yltäneet lähellekään ykkösosaa – epäonnistui kaupallisesti ja DiBiasen painiurakin näyttää olevan loppusuoralla, ennen kuin ehti kunnolla alkaakaan. Kolmososan päähenkilöä, kersantti Jake Carteria näyttelemään on valikoitu WWE:n yksi isoimmista nykynimistä, Music Televisionin tositv-sarja Real Worldissa alun perin tunnetuksi tullut Mike ”The Miz” Mizanin. Pääpahiksena on loistavan tuskaisen ilmeen omaava Neil McDonough, joka tunnetaan parhaiten ilkeän Davidin roolistaan tv-sarjassa Täydelliset naiset. McDonough’n mukanaolo saa leffan tuntumaan myös toisen ex-painimestari Dwayne ”The Rock” Johnsonin leffalta Walking Tall, jossa jutun juoni oli lähes identtinen ja pääpahiksena molemmissa siis herra McDonough.

Ohjaaja Scott Wiperin meriittilistalta löytyy Battle Royalen ideaa lainannut The Condemned (2007), jota tähdittivät WWE:stä elokuvien puolelle siirtynyt ex-mestari ”Stone Cold” Steve Austin sekä brittileffoista Snatch ja Mean Machine tuttu ex-huippufutaaja Vinnie Jones. Mizanin on perushyvä näyttelijä, jonka taidot ovat harjaantuneet esiintymisissä liveyleisön edessä jo vuosien ajan. Miehen epäonneksi debyytti pitkän elokuvan tähtenä tapahtuu näin surkean tarinan omaavassa leffassa. Jake Carter saapuu kotiin lomalle pitkän sotilasjakson jälkeen. Kotona hommat näyttävät rullaavan entiseen malliin, kunnes pikkusisko Lilly ja hänen epäkelpo poikaystävänsä ovat silminnäkijöitä terroristien tekemälle murhalle. Heidät otetaan panttivangeiksi ja Jake joutuu pelastushommiin, vaikka FBI onkin vastahankaan. Tapahtumapaikkana on Washingtonin osavaltiossa Yhdysvaltojen luoteisosassa sijaitseva pikkukaupunki ja sen laidalla oleva ränsistynyt vanha laivanromu, joka tarjoaa oivallisen ja sokkeloisen lavasteen merijalkaväen miehelle ja hänen pelastusoperaatiolleen.

The Marine 3 on halpistoimintaleffa, näyttäviä kuvakulmia on turha odottaa, mutta sitäkin enemmän kökön näköisiä räiskintäkohtauksia ja heikkoja dialogeja. Juuri kun on valmis tuomitsemaan leffan alimpaan pohjamutaan, katsoo lisämateriaalina olevat videopätkät, joihin on selkeästi panostettu. Niissä Mizanin ja kumppanit tuttuun tapaan kehuvat tekijöitä, tarinaa, sijaintia (hieman oli tulvia jne, mutta mitäs niistä) ja kaikkea muuta. Tuollainen usko omaan onnistumiseen on aina hellyyttävää ja saa leffan tuntumaan jälkikäteen paremmalta kuin se olikaan.

[vc_row][vc_column width=”1/1″][vc_text_separator title=”Info” title_align=”separator_align_center”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/1″][vc_column_text]

The Marine: Homefront  

  • Ohjaus: Scott Wiper
  • Käsikirjoitus: Scott Wiper, Declan O’Brien
  • Pääosissa:Mike Mizanin, Neal McDonough, Ashley Bell
  • Alkuperämaa: USA 2013
  • Genre: Toiminta / Trilleri
  • IMDb
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/1″][vc_separator][/vc_column][/vc_row]

Kommentit