Millerit (2013) ★★★

millerit_featured_620x250

Sekoilukomedioita on tehty maailman sivu hirveä määrä ja joukosta positiivisesti erottuakseen pitää käsikirjoittajalla olla jotain todella hyvää tai rouheaa sanottavaa. Suositulla kaavalla meneminen tarkoittaa pidemmän päälle kyllästyneitä katsojia, kun elokuvasta päällimmäisenä mieleen jää tunne, että tämä on jo niin nähty. Millerit hipoo tuota rimaa, mutta pääsee kuitenkin niukin naukin positiiviselle puolelle hymyilyttävän dialoginsa puolesta.

Millerit on Rawson Marshall Thurberin (Dodgeball) ohjaama komedia, missä huumekuriirin hommat lähtevät lapasesta, mutta jossa silti korostetaan vahvasti perinteisiä perhearvoja. Kuulostaa kummalliselta yhdistelmältä, aivan totta, mutta Millereissä yhdistelmä toimii.

You know what I’m sayin?

David (Jason Sudeikis) on mukava ja harmiton huumediileri, joka joutuu ryöstetyksi todella pahaan aikaan ja niinpä hän jää velkaa Ed Helmsin esittämälle huumepomolle. David painostetaan ottamaan vastaan tehtävä huumekuriirina: hänen tulee hakea satsi marihuanaa Meksikon puolelta. Paniikissa David keksii loistoidean hämätäkseen rajavartijoita ja värvää mukaansa perheen luvaten heille mukavat osingot. Jennifer Anistonin esittämä strippari Rose lähtee mukaan perheen äidiksi, kadulla asuvasta Caseystä (Emma Roberts) tulee kelpotytär ja naapurin hiljaisesta Kennystä (Will Poulter) perheen poika.

Tätä kokoonpanoa tuunataan hieman ja asuntoautolla matkaavina he näyttävät ihan perinteiseltä ydinperheeltä. Mutta huumeidenhakumatka alkaa ensimetreiltä mennä pieleen tai ainakin melkein pieleen, ja kun Millerin ”perhe” lopulta saa peräänsä kiukkuisen meksikolaisen huumeparonin ja naapuriinsa huumepoliisin, normaalielämään pääseminen alkaa vaikuttaa mahdottomalta.

millerit_600

Millerit ei ole hömppäkomediaa huonoimmasta päästä vaan se pitää otteessaan, vaikka kestoltaan hieman liian pitkä onkin. Muuten varsin perinteistä tarinankaarta pitkin kulkevan komedian viehätys perustuu ”perheen” väliseen kemiaan, joka on käsinkosketeltava. Siitä syntyy välillä ihan ääneen naurattavaa dialogia. Lisäksi yleensä niin hillityissä rooleissa nähtävä Jennifer Aniston on ihana nähdä revittelemässä sydämensä kyllyydestä.

© Päivi Laajalahti

[vc_row][vc_column width=”1/1″][vc_text_separator title=”Info” title_align=”separator_align_center”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/1″][vc_column_text]

We’re the Millers 

  • Ohjaus: Rawson Marshall Thurber
  • Käsikirjoitus: Bob Fisher, Steve Farber, Sean Anders, John Morris
  • Pääosissa: Jennifer Aniston, Jason Sudeikis, Emma Roberts, Will Poulter, Ed Helms
  • Alkuperämaa: USA 2013
  • Genre: Komedia
  • IMDb
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/1″][vc_separator][/vc_column][/vc_row]

Kommentit