Pitch Perfect (2012) ★★★★

pitchperfect

Kuorolaulaminen ei ole tv-sarja Gleen jälkeen ollut entisellään. Entisestä nörtteilystä on tullut esiintymishaluisten nuorten tie tähtiin, ja nolot harmoniaesitykset ovat jääneet historiaan. Pitch Perfect tarttuu aiheeseen raikkaasti, rempseällä huumorilla. Tuloksena on riemukas ja nokkela nuorisokomedia joka ei kumarra perinteille vaan tekee kaiken omalla tyylillään.

Aina yhtä ihastuttava Anna Kendrick esittää elokuvan pakollista vastarannankiiskeä. Yliopisto kutsuu, vaikka musiikkia harrastuksekseen miksaava tyttö haluaisi mieluummin muuttaa Los Angelesiin ryhtyäkseen DJ:ksi. Kampuksella taistelua käyvät kaksi hyvin erilaista a cappella-kuoroa. Pojista koostuva Treblemakers on ammattitaitoinen ja voiton toisensa perään nappaava ryhmä. Lievästi poikabändiä muistuttava kuoro meinaa kompastua omaan ylivoimaisuuteensa ja nokkeluuteensa. Toisessa äärilaidassa ovat The Barden Bellas, naiskuoro, jota johtaa kontrolloiva ja kliseisiin ja vanhoihin rutiineihin turvautuva Aubrey ( Anna Camp). Kirkassilmäinen ja melkein maaninen tyttö luotsaa sekalaisesta seurakunnasta koostuvaa a cappella-kuoroaan rautaisin ottein – kuoro koostuu rokahtavan Becan (Kendrick) lisäksi piipittävästä aasialaisesta, täysin epäkorrektista Fat Amysta (ratkiriemukas Rebel Wilson) ja joukosta pienempiä, mutta yhtä omituisia sivuhahmoja. Oman mausteensa kilpailuihin tuovat räävittömät ja täysin epäkorrektit juontajat, joita esittävät ammattitaidolla Elizabeth Banks ja John Michael Higgins.

Romantiikkakin voi kukkia verisen a cappella-taistelun maailmassa.

Vertailut Gleehen voi unohtaa elokuvan edetessä. Pitch Perfect on melkein ilkeä, stereotypioilla häpeämättä leikittelevä ja hyvällä tavalla täysin ylilyövä. Se ei häpeä mitään, näyttelijät uppoutuvat naurettaviin hahmoihinsa täysillä. Tutut kappaleet kuten Don’t You (Forget About Me), Don’t Stop the Music ja Just the Way You Are saavat raikkaan ja kiinnostavan käsittelyn, Pitch Perfect on täynnä naurettavia musikaalinumeroita ja hyvää  musiikkia. Elokuvan kepeä ja sarkastinen tyyli on onnistunut. Se ei ole sinänsä mikään yllätys kun käsikirjoittajana toimii 30 Rockissa työskentelevä Kay Cannon ja ohjaajana on teinidraamaa (One Tree Hill, Dawson’s Creek) kauan ohjannut Jason Moore. Kendrick tekee jälleen kerran erinomaisen suorituksen, ollen yhtä aikaa käsittämättömän varma ikäisekseen mutta myös nuori ja raikas luodessaan henkilöhahmoaan. Shown varastaa kuitenkin Wilsonin esittämä Fat Amy, jonka suuhun on laitettu räävittömimmät ja tyhmimmät kommentit. Australialainen Rebel Wilson onkin stand-up koomikko joka uskaltaa olla oma itsensä, ja luo hahmostaan naurettavan täydellisen kokonaisuuden.

Unohtakaa angstinne kuorolaulamisesta ja teinikomedioista. Pitch Perfect on nuorille suunnatuksi komediaksi älykäs ja naljaileva, eikä se sisällä lainkaan yleensä genrelle niin tyypillistä halpamaisuutta. Elokuvaa ei ole tehty kierrättämällä vanhoja ideoita ja elokuvia, tehden parodiaa itsestään. Se on aidosti hauska, lämminhenkinen ja täynnä hyvää musiikkia.

– Ursula Borg

Pitch Perfect
Ohjaus: Jason Moore
Käsikirjoitus: Kay Cannon
Pääosissa: Anna Kendrick, Rebel Wilson, Skylar Astin
Alkuperämaa:USA 2012
Genre: Komedia / Musiikki
IMDb

Kommentit