[REC]: Genesis (2012) ★★

rec3genesis

Espanjalainen REC -kauhusarja jatkaa kolmannella osallaan. Jo vuosi sitten julkaistu REC Genesis saapuu Suomen teattereihin vasta nyt, käytyään ensin Night Visions-festivaaleilla. Kolmas osa irrottautuu onneksi jo totutusta kaavasta piristävästi, useammallakin tavalla.

Kronologisesti tarina sijoittuu samalle janalle kahden ensimmäisen elokuvan kanssa. Siinä missä edellisissä osissa seikkailtiin klaustrofobisessa kerrostalossa uutiskuvaajan matkassa, kolmas osa vie katsojan häihin. Tunnelma on katossa, morsiuspari herkkänä ja tapahtumia tallentaa hääkuvaaja. Eräs onneton häävieras sairastuu kuitenkin muusta kuin epäonnistuneesta juhlabuffasta, ja tuloksena on täydellinen kaaos kun zombivirus jäytää läpi ykkösiin pukeutuneen juhlakansan. Tässä ohjaaja Paco Plaza heittää totutun found footage-genren vihdoin sioille – hääkuvaajan kamera rikotaan armotta ja tapahtumat jatkuvat elokuvamaisesti oikeaa kuvaa seuraten.

Morsiuspari (Letizia Dorera ja Diego Martin) joutuvat eroon toisistaan. Morsian Clara tekee kaikkensa päästäkseen takaisin miehensä luokse, ja raivaa tietään läpi raivokkaasti verta janoavien häävieraiden tuttuun zombityyliin. Kuinka helppoa on taistella zombeja vastaan häämekossa? Voitte vain kuvitella.

Harvinaisen kylmähermoinen morsian ei anna periksi, vaan mukaan taistoon otetaan jo hyväksi ja luotettavaksi aseeksi havaittu moottorisaha. Elokuvan piristävintä antia onkin häämekossaan raivokkaasti taisteleva morsian moottorisaha kädessään; erilaista, outoa ja kuitenkin perinteistä. Elokuva ei sorru perinteisiin loppuihin, vaan jatkaa samalla verisellä linjallaan loppuun saakka.

recgenesis3

Ohjaaja Paco Plaza ohjasi kaksi edellistä osaa yhdessä Jaume Balagueron kanssa, mutta nyt mies jäi omilleen. Ei siksi että sarja olisi menettänyt toisen luojansa, vaan koska tätä on tulossa vielä lisää. Balaguero luotsaa REC 4: Apocalypse -elokuvaa, jonka on ilmoitettu ilmestyvän vielä tänä vuonna.  Pienistä uudistuksista huolimatta REC 3 ei onnistu hurmaamaan. Se ei nimittäin pelota lainkaan, ja on menona enemmän huvittavan kuin hyytävän makuinen. Zombielokuvaksi se on varsin kelpo tekele, mutta huolimatta heiluvan kameran hylkäämisestä se ei jää mieleen, eikä innosta katsomaan uudestaan.

[vc_row][vc_column width=”1/1″][vc_text_separator title=”Info” title_align=”separator_align_center”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/1″][vc_column_text]

[REC]3: Génesis  

  • Ohjaus: Plaza
  • Käsikirjoitus: Luiso Berdejo
  • Pääosissa: Leticia Dolera, Diego Martin
  • Alkuperämaa: Espanja 2012
  • Genre: Kauhu
  • IMDb
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/1″][vc_separator][/vc_column][/vc_row]

Kommentit

Tags from the story