Suuri puhallus – Now You See Me (2013) ★★★★

suuripuhallus_featured_620x

Silmänkääntötemput kiehtovat jokaisen mieltä varsinkin lapsena. Ennen kuin maailma ehtii muuttaa ajatusmaailman kyyniseksi, hyvät taikatemput kutkuttavat mielikuvitusta, jäävät kaivertamaan mieltä ja ennenkaikkea ihastuttavat. Tähän mystiikan ihailuun pohjautuvia elokuvia on vuosien varrella tehty aina silloin tällöin, näistä viimeisimpiä mainitsemisen arvoisia Christopher Nolanin ohjaama The Prestige vuonna 2006 sekä Neil Burgerin samana vuonna ilmestynyt The Illusionist.

Louis Letellierin ohjaama Suuri puhallus kurkottaa yhtä korkealle. Sen illuusioita voi suuruudessa verrata legendaariseen David Copperfieldiin, joka aikoinaan pääsi Guinnesin ennätysten kirjaan hävittämällä Vapaudenpatsaan.

First rule of magic: always be the smartest person in the room.

Neljä taikuria, Jesse Eisenbergin esittämä Daniel, Woody Harrelsonin esittämä Merritt, Isla Fisherin kahlekuningatar Henley sekä Dave Francon korttinikkari Jack, saa jokainen erikoisen kutsun. Salaperäinen taho vetää nelikon työskentelemään yhdessä, eikä aikaakaan kun heillä on kasassa suurenmoinen show Las Vegasissa.

Eikä tällaista showta ole koskaan ennen nähty, sillä sen aikana ryöstetään reaaliajassa pankki Ranskassa.

The Four Horsemeniksi itseään nimittävä ryhmä saa kannoilleen FBI:n Rhodesin (Mark Ruffalo) ja Interpolin Drayn (Mélanie Laurent). Toisaalla heidän toimiaan tutkii skeptikko Thaddeus Bradley (Morgan Freeman). Kun samaa teemaa jatkavia esityksiä alkaa tulla lisää, on päivänselvää, ettei kaikki ole sitä miltä näyttää. Eikä jokainen sitä, mitä sanoo olevansa.

suuripuhallus_600

Suuri puhallus on illuusioviihteenä lähes täydellinen. Sen sisältämät temput hykerryttävät ja saavat visuaalisessa komeudessaan haukkomaan henkeä. Taikurinelikko toimii näppärästi yhteen niin kemiansa kuin toiminallisten temppujen osalta. Keskushenkilöksi nousee kuitenkin Eisenbergin esittämä Daniel muiden jäädessä taustajoukkoihin.

Elokuvan viimeiset hetket harmillisesti romauttavat tarinallisen korttitalon ja vievät loistavalta veijaritaikurielokuvalta pohjan. Mutta vaikka ne vesittävät kokonaistarinan uskottavuutta, eivät ne onnistu latistamaan Suuren puhalluksen häikäilemätöntä viihdyttävyyttä. Se taikuus on suoraan Vegasin valoista.

[vc_row][vc_column width=”1/1″][vc_text_separator title=”Info” title_align=”separator_align_center”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/1″][vc_column_text]

Now You See Me  

  • Ohjaus: Louis Letellier
  • Käsikirjoitus: Ed Solomon, Boaz Yakin, Edward Ricourt
  • Pääosissa: Jesse Eisenberg, Isla Fisher, Woody Harrelson, Dave Franco, Morgan Freeman, Mélanie Laurent, Mark Ruffalo
  • Alkuperämaa: Ranska / USA 2013
  • Genre: Rikos / draama
  • IMDb
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/1″][vc_separator][/vc_column][/vc_row]

Kommentit