The Heat (2013) ★★★

theheat

The Heat yhdistää kaksi erinomaista naisnäyttelijää, joiden komediennen kyvyt ovat melkein vailla vertaa. Perinteiseen kyttäkaksikko-juoneen sortuva tarina on astetta kirpeämpi naistähtiensä johdosta, mutta itse tarina, käänteet tai edes huulenheitto eivät onnistu nousemaan keskivertokomedian yläpuolelle. Tuloksena on ennalta-arvattava, hienoa henkilökemiaa sisältävä kyttätarina, joka onnistuu viihdyttämään mutta ei yllättämään.

Sandra Bullockin esittämä FBI-agentti on klassikko. Aviaattorilasit, tiukka puku ja vielä tiukempi asenne kielivät miesten maailmassa eteenpäin taistelevasta naisagentista. Käytännöllinen, järjestelmällinen ja tiukkapipoinen Bullock asetetaan vastakkain räjähtelevän, lain kiemuroita sivuavan ja hyvin homssuisen Melissa McCarthyn poliisihahmon kanssa. Kaksikko on suoraan poliisikomedioiden käsikirjasta. Näkymättömiä sarvia kolistellaan, egot ja toimintavat ottavat mittaa toisistaan ja sanan säilä lentää siinä missä pienet vivahteet kissatappeluunkin. Se, kuka taitaa miesten viettelyn tässä kaksikossa, onkin ilahduttava ja hupaisimpia hetkiä tarinassa irrottava piirre.

theheat2

Morsiusneidot-elokuvan ohjaaja Paul Feig ja käsikirjoittaja Katie Dippold osaavat hyödyntää naiskoomikoiden luontaisia kykyjä. Klassisesti jaloista riiputettava ”kuulusteltava” ei ehkä pysykään naisten näpeissä yhtä tiukasti kuin jos kyseessä olisi miespoliisi. Dialogi on nopeaa, iskevää ja kuitenkin hyvin naisille ominaista. Rääväsuisen McCarthyn esittämä Mullins on melkoinen tapaus; Feig osaa kuitenkin pitää melkein ylitsepursuavan suorituksen ohjaimet käsissä. Bullock toisaalta on aina taitanut tiukan ammattimaisen hahmon yhdistämisen hauskuuteen. Yhdessä naiset ovat nautinnollista katsottavaa, ja elokuvan ehdottomasti parasta antia.

Fuck wit tattle tits

Miksi The Heat ei sitten ole parempi? Tarina sortuu joka ikiseen kliseeseen, joita buddykomedioissa on nähty. Naiskytät eivät tuo genreen mitään uutta muutamaa naisellisempaa keinoa lukuunottamatta – asia joka kyllä ansaitsee hatunnoston. Itse tarina ei onnistu niinkään kiinnostamaan, ja se on täysin unohdettavissa oleva käänteistään ja koukuistaan huolimatta. The Heat muodostuu kahden naiskoomikon näytökseksi jossa poliisiasiat on ikään kuin laitettu koristeeksi näiden ympärille. Jotkut voivat pitää elokuvaa virkistävänä ja kekseliäänä, mutta genren parissa paljon aikaansa viettänyt luultavasti ainoastaan kyllästyy.

[vc_row][vc_column width=”1/1″][vc_text_separator title=”Info” title_align=”separator_align_center”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/1″][vc_column_text]

The Heat

  • Ohjaus: Paul Feig
  • Käsikirjoitus: Katie Dippold
  • Pääosissa: Sandra Bullock, Melissa McCarthy
  • Alkuperämaa: USA 2013
  • Genre: Komedia / Toiminta
  • IMDb
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/1″][vc_separator][/vc_column][/vc_row]

Kommentit