The Internship (2013) ★★★

internship_featured_620x250

Jossain vaiheessa jokainen meistä huomaa, ettei ole enää aivan nuori. Erityisen kivuliasta tämä on silloin, kun on työskennellyt vuosikaudet, mahdollisesti vuosikymmenet, tietyllä uralla ja sitten saakin tietää, ettei omaa osaamista enää tarvita. Kun maailma ja kehitys on ajanut auttamattomasti ohi, on pakko keksiä jotain uutta. Tästä kertoo kesäkomedia The Internship, joka on huumorinsa ohella kipeäntarkka muistutus kaiken rajallisuudesta.

Vince Vaughn ja Owen Wilson ovat komedian kestonimet, jotka yhdessä ovat mm. kuokkineet häissä (The Wedding Crashers vuonna 2005). The Internshipissä he ovat nelikymppiset kaverukset, jotka ovat tehneet uraa myyntimiehinä, mutta jotka ovat pudonneet digitaalisen kehityksen kärryiltä aikoja sitten. Kun myyntitykin hommat yhtäkkiä loppuvat, keksii Vaughnin esittämä Billy, että he voisivat lähteä harjoittelijoiksi Googlelle – siellä kun liikkuvat isot rahat.

Myyntimiehiä kun ovat, Billy ja Nick saavat puhuttua itsensä sisään Googlen harjoittelijaohjelmaan, joka koostuu parikymppisistä diginatiiveista. Tuplasti vanhemmat äijät erottuvat joukosta ensin hömppinä ”vanhuksina”, mutta myöhemmin olennaisena, tärkeänä osana porukkaa. He oppivat nuorilta kollegoiltaan tekniikkaa ja nämä taas oppivat heiltä elämästä.

internship_600

Vaikka The Internship tuntuukin parituntiselta Googlen mainokselta, on siinä ajatusta. Kun aihetta tarkastelee lähemmin, se ei olekaan niin koominen kuin se aluksi antaa ymmärtää. Tuloksena on lämminhenkinen ja ihmisläheinen komedia, jossa kyllä höpsötellään ja sekoillaan, nauretaan vanhojen jäärien tietämättömyydelle, koitetaan iskeä saavuttamattomia ihastuksia, juodaan viinaa ja käydään strippiklubilla. Taustalla piilee kuitenkin tärkeä ajatus siitä, että meillä jokaisella on ikään katsomatta oma arvomme, vaikka tuota arvoa ei ensisilmäyksellä aina uskoisikaan löytyväksi. Ja koskaan ei ole liian vanha tavoittelemaan elämässään jotain uutta, pitää vaan uskaltaa heittäytyä huolimatta mahdollisuudesta joutua naurunalaiseksi.

The Internship on tarinankaareltaan hyvin perinteinen komedia, jossa päähenkilöt kasvavat vaikeuksien kautta voittoon – ja pahakin saa näpäytyksen. Se lepää vahvasti Wilsonin ja Vaughnin karismaattisten ja maanläheisten näyttelijäsuoritusten varassa, joita tukevat nuoret, tuoreet näyttelijänalut. Komedia ei ole kuoliaaksinaurattavaa sorttia, mutta sympaattisena ja ihmisläheisenä se jättää jälkeensä hyvän mielen -ja meille vanhemmille katsojille antaa myös hieman ajateltavaa.

Elokuvan on käsikirjoittanut Vaughn itse yhdessä Jared Sternin kanssa ja sen ohjaa Shawn Levy, kanadalainen, joka on ollut useammankin komedian ohjaksissa.

[vc_row][vc_column width=”1/1″][vc_text_separator title=”Info” title_align=”separator_align_center”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/1″][vc_column_text]

The Internship 

  • Ohjaus: Shawn Levy
  • Käsikirjoitus: Vince Vaughn, Jared Stern
  • Pääosissa: Vince Vaughn, Owen Wilson, Rose Byrne
  • Alkuperämaa: USA 2013
  • Genre: Komedia
  • IMDb
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/1″][vc_separator][/vc_column][/vc_row]

Kommentit