Yhdet häät ja kolme anoppia (2013) ★

bigwedding_featured_620x350

Mike Newellin ohjaaman Neljät häät ja yhdet hautajaiset -nimiteemalla tylysti ratsastava Yhdet häät ja kolme anoppia (alun perin The Big Wedding) on kaukana 90-luvun puolivälin ihastuttavasta brittikomediasta. Se on masentavan epähauska, muka-romanttinen komedia, johon on saatu mukaan sellainen joukko laatunäyttelijöitä, että lahjakkuuden tuhlaus ihan hirvittää.

Don (Robert De Niro) ja Ellie (Diane Keaton) ovat pitkään yhdessä ollut, mutta jo vuosia sitten eronnut pari, jolla on kaksi yhteistä lasta, Lyla (Katherine Heigl) ja Jared (Topher Grace) sekä adoptiopoika Alejando (Ben Barnes). Nykyisin Don elää yhdessä Beben (Susan Sarandon) kanssa. Missy (Amanda Seyfried) ja Alejandro ovat menossa naimisiin ja kauniin romanttiset häät ovat aivan nurkan takana.

Häitä juhlimaan saapuu myös Alejandron biologinen äiti Madonna (Patricia Rae) sekä sisko Nuria (Ana Ayora). Tiukan katolinen Madonna ei voi ymmärtää avioeroja ja niinpä Alejandro päättää sekoittaa koko vieraspakan ilmoittamalla, että Donin ja Ellien pitää näytellä avioparia häiden ajan. Siitähän sitten soppa syntyy, kuten olettaa saattaa. Viinaan menevänä pappina nähdään Robin Williams.

Käsikirjoittamisen ohella myös ohjaamista kokeilemaan alkanut Justin Zackman yrittää tehdä elokuvastaan hupaisten hahmojen herttaisen sekamelskan, mutta unohtaa, että hahmoista pitäisi oikeasti myös tehdä hupaisia ja oikeasti kiinnostavia. Eikä pelkästään korneja, yksiulotteisia pellejä. Yhdet häät ja kolme anoppia on teennäisyyden perikuva, missä loistavat näyttelijät hukataan tolloon käsikirjoitukseen aivan kokonaan.

Hih, on se niin hauskaa, kun tytär oksentaa isänsä päälle. Oho, vapaamielinen ulkomaalainen menee uimaan ilkosillaan. Hups, ex-vaimo sattuu paikalle suuseksin aikaan. Aika jännää, laitetaan britti näyttelemään latinoa. Mistä näitä neronleimauksia oikein satelee?

[vc_row][vc_column width=”1/1″][vc_text_separator title=”Info” title_align=”separator_align_center”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/1″][vc_column_text]

The Big Wedding

  • Ohjaus: Justin Zackham
  • Käsikirjoitus: Justin Zackham, perustuu Jean-Stéphane Bronin ja Karine Sudanin alkuperäiskäsikirjoitukseen ”Mon frère se marie”
  • Pääosissa: Diane Keaton, Robert De Niro, Susan Sarandon, Katherine Heigl, Amanda Seyfried, Robin Williams, Topher Grace, Ben Barnes
  • Alkuperämaa: USA 2013
  • Genre: Komedia / romantiikka
  • IMDb
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/1″][vc_separator][/vc_column][/vc_row]

Kommentit