Elokuvavuosi 2011: Crash! Boom! Bang! Parhaat sarjakuvaleffat

2011_parhaat_sarjiselokuvat

Filmitähden toimitusta yhdistää varsinkin yksi asia: guilty pleasureissamme on suuri määrä sarjakuvaelokuvia, sillä molemmat toimittajat tunnustautuvat armottomiksi sarjakuvien ystäviksi. Tämän ”genren” elokuvien ystävälle vuosi 2011 oli hyvä, sillä vuoden aikaan julkaistiin useita hyviä sarjakuvafilmatisointeja (joskin myös muutama ei-niin-toimiva).

Jumalainen Thor oli yksi onnistujista ja se vakuutti että Shakespeare-elokuvia tehnyt Kenneth Branagh toimii myös toimintaohjaajana. Thor oli esimakua keväällä ilmestyvälle, Joss Whedonin ohjaamalle The Avengers-elokuvalle. Hieman erilaista sarjakuvaa edusti Posy Simmondsin kirjaan perustuva ja Stephen Frearsin ohjaama Tamara Drewe, jossa Gemma Arterton esitti pienen kylän miesten päät pyörälle pistävää kaunotarta. Min-woo Hyungin sarjakuvaan perustuva Priest puolestaan jakoi toimituksen mielipiteen jyrkästi.

 Filmitähden toimituksen Top 3:

Tintin seikkailut: Yksisarvisen salaisuus

Belgialaisen Hergen klassiseen sarjakuvaan perustuva ja Steven Spielbergin ohjaama Tintin seikkailut: Yksisarvisen salaisuus oli vuoden suurimpia yllättäjiä. Harva uskoi elokuvan onnistuvan tavoittamaan alkuperäisen sarjakuvan tunnelmaa niin täysin. Lisäksi Tintissä nähtiin yksi kaikkien aikojen parhaita 3D-toteutuksia.

Captain America: The First Avenger

Viime vuonna sai ensi-iltansa toinenkin The Avengersia pohjustava elokuva. Captain America: The First Avenger on häpeilemätöntä Amerikka-hehkutusta jokainen sekunti, mutta kaikki kuuluu asiaan, kertoohan se aikaisemmin Suomessa Marvelin sarjakuvissa Kapteeni Amerikkana tunnetusta sankarista, Chris Evansin näyttelemästä sairaalloisesta miespolosta, josta työstetään kaikkien aikojen suurin kansallissankari Toisen Maailmansodan melskeessä.

X-Men: The First Class

Marvelin sarjakuvatehtaalta tulee myöskin viimeinen parhaimmistoon kelpuutettu elokuva. Matthew Vaughnin ohjaama X-Men: The First Class vei katsojat Ryhmä-X:n syntysijoille aikaan, jolloin Charles Xavier ja Eric Lehnsner olivat ylimmät ystävykset ja kuinka tämä ystävyys lopulta synnytti heistä toistensa suurimpia vihamiehiä. James McAvoy ja Michael Fassbender loistavat näissä tulevien arkkivihollisten rooleissa.

Kommentit

Tags from the story
,