Elokuvavuosi 2011: Filmitähden lukijoiden suosikit

vuodenparhaat

Pari viikkoa on kulunut katselemalla menneisyyteen. Filmitähdessä on listattu elokuvia ja näyttelijöitä viime vuodelta laidasta laitaan. Halusimme antaa myös teille lukijoille mahdollisuuden kantaa omat kommenttinne kasaan ja tänään julkaistaan lukijoiden suosikit. Mielipiteet hajosivat, makuja on yhtä monta kuin on katsojaakin. Pari tuplavoittajaa nousi myös esille, eikä kenellekään lienee epäselvyyttä enää tämän jälkeen ketkä olivat viime vuoden onnistujia. Lukijat ovat puhuneet..

 

Sarjakuvaelokuva:

Filmitähden Top 3 sarjakuvaelokuvat olivat Tintin seikkailut, X-Men – The First Class sekä Captain America – The First Avenger. Äänestettävinä vaihtoehtoina oli näiden kolmen lisäksi Thor, Priest ja Tamara Drewe.

Filmitähden lukijat tykkäsivät vain yhden äänen erolla Tintin seikkailuista kuin Ryhmä-X:n syntyhetkiä valottavasta X-Men – The First Classista. Laatu selvästi puree sarjakuvaelokuvissakin.

 1. X-Men – The First Class – 38%
 2. Tintin seikkailut – 35%
 3. Thor – 12%

  X-Menin mutanttivoima jylläsi sarjakuva-kategoriassa

Toimintaelokuva:

Filmitähden Top 3 toimintaelokuvista olivat Hanna, Fast Five ja I Am Number Four. Äänestettävinä vaihtoehtoina oli näiden kolmen lisäksi Transformers 3 sekä In Time.

Lukijoiden makuun toimintaa viime vuonna oli toimivimmassa muodossa:

 1. Fast Five – 39%
 2. Hanna – 30%
 3. In Time / I Am Number Four 13%

Kotimaan parhaat:

Filmitähden Top 3 kotimaisista elokuvista olivat Hyvä Poika, Pussikaljaelokuva ja Le Havre. Äänestettävinä vaihtoehtoina oli näiden kolmen lisäksi Kotirauha sekä Ella & Aleksi – Yllätyssynttärit.

Kotimainen elokuva keräsi eniten äänestäjiä ja lukijoiden viesti on selvä: Parhaan Elokuvan Jussi-ehdokkaanakin oleva, Zaida Bergrothin ohjaama  Hyvä poika on paras kotimainen elokuva.

 1. Hyvä Poika – 61%
 2. Le Havre  – 18%
 3. Pussikaljaelokuva – 10%

Parasta kemiaa:

Filmitähden Top 3 elokuvakemian rintamalla olivat Colin Firth ja Geoffrey Rush / Kuninkaan puhe, Hugh Jackman ja Dakota Goyo / Real Steel ja Robert Downey Jr. ja Jude Law / Sherlock Holmes A Game of Shadows. Äänestettävinä vaihtoehtoina oli näiden kolmen lisäksi Morsiusneidot, Kaameat pomot ja Ryan Gosling & Michelle Williams elokuvassa Blue Valentine.

Lukijoiden mielestä nautittavinta yhteistyötä valkokankaalle esittivät:

 1. Colin Firth ja Geoffrey Rush / Kuninkaan puhe – 48%
 2. Robert Downey Jr. ja Jude Law / Sherlock Holmes  – 36%
 3. Ryan Gosling & Michelle Williams / Blue Valentine – 8%

  Geoffrey Rush ja Colin Firth pelasivat saumattomasti yhteen Kuninkaan puheessa

   

Parhaat trillerit:

Filmitähden Top 3 trillerit olivat Source Code, The Girl With the Dragon Tattoo ja Iho jossa elän. Äänestettävinä vaihtoehtoina oli näiden kolmen lisäksi Lincoln Lawyer ja Tartunta.

David Fincherin tyylikäs versio ruotsalaisen Stieg Larssonin romaanista upposi Filmitähden lukijoihin parhaiten. Lukijoiden kärkilista viime vuodelta näyttää tältä:

 1. The Girl With the Dragon Tattoo – 47%
 2. Source Code  – 37%
 3. Iho jossa elän – 11%

Parhaat kauhuttelut:

Filmitähden Top 3 kauhuelokuvat olivat Attack the Block, Priest ja Black Swan. Äänestettävinä vaihtoehtoina oli näiden kolmen lisäksi Final Destination 5, Älä pelkää pimeää, Red State, Kill List ja Scream 4.

Lukijat päätyivät äänissään seuraavaan:

 1. Black Swan – 53%
 2. Attack the Block  – 21%
 3. Red State – 16%

Parhaat komediat:

Filmitähden Top 3 komediat olivat Midnight In Paris,  Hölmö hullu rakkaus ja  Morsiusneidot. Äänestettävinä vaihtoehtoina oli näiden kolmen lisäksi Paul, Kaameat pomot ja Headhunters.

Voitto jouduttiin jakamaan kahden romanttisen komedian kesken, tyyliltään täysin erilaiset mutta yhtä kaikki lukijoita naurattavat. Äänet jakautuivat koko kategoriassa hyvin tasan, on ilmeistä että makuja on yhtä monta kuin on katsojiakin:

 1. Hölmö hullu rakkaus / Morsiusneidot – 28%
 2. Midnight In Paris / Kaameat pomot – 17%

  Hölmö hullu rakkaus voitti sekä komedia että vuoden yllättäjä-kategoriat

Vuoden itkupuserrin

Filmitähden Top 3 itkupusertimet olivat Harry Potter ja Kuoleman varjelukset, osa 2,  Rabbit Hole ja  Never Let Me Go. Äänestettävinä vaihtoehtoina oli näiden kolmen lisäksi My Week with Marilyn.

Voittaja oli kategoriassaan ylivoimainen eikä syyttä:

 1. Harry Potter ja Kuoleman varjelukset, osa 2 – 70%
 2. Never Let Me Go  – 22%
 3. My Week With Marilyn -9%

Suurimmat pettymykset:

Filmitähden Top 3 pettymykset olivat Sucker Punch The Tourist ja  The Green Hornet. Äänestettävinä vaihtoehtoina oli näiden kolmen lisäksi Red Riding Hood ja New Year’s Eve.

Katsojia kismitti kärkipari melkein tasapuolisesti:

 1. The Tourist – 35%
 2. Sucker Punch  -26%
 3. Red Riding Hood / New Year’s Eve – 17%

Iloisimmat yllätykset:

Filmitähden Top 3 iloiset yllätykset olivat Morsiusneidot / Bridesmaids Hölmö hullu rakkaus / Crazy Stupid Love ja  Final Destination 5. Äänestettävinä vaihtoehtoina oli näiden kolmen lisäksi Scream 4 ja Thor.

Romanttiset komediat ja kauhuelokuvan jatko-osa olivat selvästi suorastaan yllättävän hyviä:

 1. Hölmö hullu rakkaus – 32%
 2. Scream 4  – 25%
 3. Thor – 18%

Valkokankaan komistukset:

Filmitähden Top 3 valkokangaskomistukset olivat Chris Hemsworth, Ryan Gosling ja Jason Momoa. Äänestettävinä vaihtoehtoina oli näiden kolmen lisäksi Alexander Skarsgård, Michael Fassbender, Dwayne Johnson, Jake Gyllenhaal ja Chris Evans. Äänet jakautuivat tasaisesti, makuja on yhtä monta kuin on katsojiakin.

Lukijat ovat melko yksimielisiä toimituksen kanssa eikä Time -lehtikään ollut väärässä:

 1. Ryan Gosling – 28%
 2. Jason Momoa  / Michael Fassbender – 19%

Valkokankaan kaunistukset:

Filmitähden Top 3 valkokangaskaunistukset olivat Olivia Wilde, Mila Kunis ja Michelle Williams. Äänestettävinä vaihtoehtoina oli näiden kolmen lisäksi Natalie Portman, Teresa Palmer, Cameron Diaz ja Rosie Huntington-Whiteley.

Voittaja oli tällä kertaa lukijoiden mielestä melko selvä ja odotammekin neitokaiselta jatkossa paljon:

 1. Mila Kunis -42%
 2. Natalie Portman  – 24%
 3. Michelle Williams – 19%

  Mila Kunis ja Ryan Gosling olivat vetovoimaisimmat tähdet, Gosling voitti myös parhaan miesnäyttelijän kategorian.

Parhaat naisnäyttelijät:

Filmitähden Top 3 naisnäyttelijät olivat Natalie Portman, Kirsten Dunst ja Jennifer Lawrence. Äänestettävinä vaihtoehtoina oli näiden kolmen lisäksi Hailee Stanfield sekä Michelle Williams.

Oscarit ovat vuonna 2011 ilmeisesti menneet oikeaan osoitteeseen sillä voittajasta ei ollut epäselvyyttä:

 1. Natalie Portman – 48%
 2. Kirsten Dunst  – 26%
 3. Michelle Williams -19%

Parhaat miesnäyttelijät:

Filmitähden Top 3 miesnäyttelijät olivat vuonna 2011 Ryan Gosling, Colin Firth sekä James Franco. Äänestettävinä vaihtoehtoina oli näiden kolmen lisäksi Antonio Banderas, Jeff Bridges, Christian Bale ja Christopher Waltz.

Charmi on se mikä puree ja kun siihen lisätään kiistämätön lahjakkuus on ykkössijan vienyt näyttelijä Filmitähden tuplavoittaja:

 1. Ryan Gosling – 68%
 2. Colin Firth / James Franco / Christopher Waltz -11%

Parhaat elokuvat:

Filmitähden Top 3 vuoden parhaat elokuvat olivat Melancholia, King’s Speech ja Drive. Äänestettävinä vaihtoehtoina oli näiden kolmen lisäksi 127 tuntia, True Grit, Black Swan, Tree of Life ja Iho jossa elän.

Parhaan elokuvan äänestysaika oli huomattavasti lyhyempi kuin muissa, sillä lista julkaistiin vasta edellisenä päivänä. Voittaja oli kuitenkin selvä yli puolella äänistä. Nicholas Winding Refnin tyylikäs rikosdraama puri Filmitähden lukijoihin samaan tapaan kuin toimitukseenkin:

 1. Drive – 53%
 2. Black Swan -32%
 3. King’s Speech – 11%
Ryan Goslingin ja Carey Mulliganin tähdittämä rikosdraama upposi täydellisesti niin Filmitähden toimitukseen kuin lukijoihinkin. Vuoden Paras Elokuva.

Kommentit

Tags from the story