Elokuvavuosi 2011: Voi pettymysten suma

2011_pettymykset

Elokuvia ahkerasti seuraavan katsojan elämään mahtuu vuodessa myös monta pettymystä. Hypetys tai katsojan omat ennakko-odotukset aiheuttavat toisinaan tilanteen jolloin kasvot painuvat elokuvan aikana kohti kämmentä pelkästä nolostuksesta, häpeästä tai kyllästymisestä. Nolostumista pahempaa on kuitenkin omien odotusten totaalinen romahtaminen kun kunnon leffafani on odottanut elokuvaa kuin kuuta nousevaa, tässähän kasvaa kyyniseksi… Red Riding Hoodin piti tarjoilla moderni Punahilkka-tarina mutta tuloksena oli äärettömän tallukka Punahilkka joka vain odottaa pelastajaa ja kasa niin korneja kohtauksia että ajoittain visuaalisesti kaunis elokuva petti odotukset pahemman kerran. New Year’s Eve petti romkomin ystävien odotukset lipeämällä monta asketa ”edeltäjäänsä” Valentine’s Day-elokuvaa alemmaksi ja sai meidät jälleen muistamaan miksi kartamme koko genreä.

Suurimmat pettymykset toimitukselle tänä vuonna aiheuttivat kuitenkin nämä elokuvat:

Sucker Punch

Vuoden ehdottomasti odotetuimpiin elokuviin kuuluva Sucker Punch iski faneja lujaa vyön alle. Ohjaaja Snyder saa ponnistella lujasti lunastaakseen miehelle asetetut odotukset jatkossa; kasa elokuvahistorian masentavimpia kliseitä lakonisesti Scott Glenin lausumana yhdistettynä minihameisiin, alaikäisiltä näyttäviin pornahtaviin tyttöihin ja suttuiseen toistavaan juoneen teki tästä elokuvasta vuoden suurimma pettymyksen. Musiikki sentään oli hyvää…

 

The Tourist

Kun yhdistetään kaksi tämänhetken suosituinta tähteä Johnny Depp ja Angelina Jolie voisi kuvitella että tuloksena on automaattisesti hitti. The Tourist todisti teorian vääräksi esittämällä kaksi tönkkösuolattua muikkua pääosissa jotka väsyneesti flirttailivat tiensä läpi kauniiden maisemien; tuloksena oli nolla prosenttia kemiaa ja juoni joka parin käänteen jälkeen lähinnä haukotutti.

 

The Green Hornet

Suomessa vähemmän tunnettu mutta yhtä kaikki odotettu Green Hornet oli yhtä rytinää, vitsintynkää toisensa jälkeen ja noloja tilanteita. Homma ei yksinkertaisesti toiminut, meno laahasi paria hienoa autokohtausta lukuunottamatta valovuosia esikuvansa jäljessä ja koko tekele ei tehnyt tälle mainiolle hahmolle millään lailla oikeutta. Mielenkiintoisinta elokuvassa oli Seth Rogenin aikaansaama painonpudotus ja loppujen lopuksi se miten näin hauskasta ja toimivasta konseptista saa aikaiseksi näin tylsää jälkeä.

Kommentit

Tags from the story