Elokuvavuosi 2012: lukijoiden valinnat

paras

Filmitähti kysyi myös teiltä lukijoilta mielipidettä vuoden parhaista elokuvista ja näyttelijöistä. Pahikset kiinnostavat sillä ”Vuoden paras pahis”-kategoriaan tuli neljä kertaa enemmän ääniä kuin yhteenkään muuhun kategoriaan. Tämä vain todistaa että hyvä pahis voi olla elokuvan kantava voima, ja kaataa tai nostaa elokuvan jo yksinään.

Filmitähden lukijoiden suosikit olivat viime vuoden elokuvista seuraavat.

 

Vuoden paras elokuva:

Ei lainkaan yllättäen, vuoden parhaaksi elokuvaksi lukijat valitsivat Yön ritarin paluun. Nolanin Yön ritari-trilogian päätösosa jätti taakseen niin Argot, The Artist kuin Piin elämä-elokuvatkin. Lepakkomies  on vakuuttanut muutkin kuin Filmitähden toimittajat, ja on yksi viime vuoden onnistuneimmista ja mielenkiintoisimmista teoksista. Elokuva keräsi 53% äänistä, toiminta kelpaa lukijoille, sillä toiseksi nousi 19% osuudella Bond-rymistely Skyfall.

 

Vuoden paras naisnäyttelijä:

Ehdolla oli kasa rautaisia ammattilaisia, kuten Marion Cotillard, Tilda Swinton, Carey Mulligan ja Kate Winslet. Voiton vei kuitenkin 42% äänimäärällä nuori Jennifer Lawrence roolistaan Katniss Everdeeninä elokuvassa Nälkäpeli(Hunger Games). Tulos ei kuitenkaan lienee mikään varsinainen yllätys, sillä Nälkäpeli menestyi teattereissa erinomaisesti ja tulkinta suuren suosion saavuttaneen kirjasarjan ensimmäisestä osasta oli erinomainen. Vahva, nuori toimintasankari – ja vielä tyttö – on asia jota moni on odottanut. Vuoden lopussa tarina jatkuu Catching Fire -elokuvalla (Vihan liekit), joten tätä herkkua on luvassa lisää.

Lawrence voi olla ehdolla tänäkin vuonna, kun Unelmien pelikirja saapuu teattereihin

Vuoden paras miesnäyttelijä:

Lukijat olivat kanssamme samaa mieltä. Michael Fassbenderin suoritus maanisena seksiaddiktina elokuvassa Shameon viime vuoden paras suoritus. Koskettava ja intensiivinen tulkinta kantaa pitkälle, ja keräsi 52% äänistä. Niin George Clooney, Gary Oldman kuin Matthew McConaugheykin jakavat toisen sijan, viime vuonna elokuvat olivat täynnä erinomaisia naisrooleja, ja tahti näyttää jatkuvan vuonna 2013. Fassbenderille vuosi 2012 oli vahva, A Dangerous Method ja Prometheus osoittavat tämän laaja-alaisen ja lahjakkaan miehen pystyvän melkein mihin tahansa. Vuonna 2013 IMDb näyttää mieheltä ilmestyvän peräti 4 elokuvaa, joiden lisäksi valmistelun alla ovat Prometheus 2 ja vielä nimeämätön Assassin’s Creed-pelisarjaan perustuva elokuva.

Michael Fassbender / Shame

Vuoden visuaalinen herkku:

Piin elämä on lumoavan kaunis, sen kuvasto huumaavaa ja se on tehnyt vaikutuksen myös katsojiin. Elokuva voitti niukalla enemmistöllä, saaden 38%. Heti perässä tulevat melkein tasaväkisesti hieman eritavalla visuaalisesti innostava Magic Mike toisella sijallaan sekä tummanpuhuva sarjakuvafilmatisointi Dredd 3D sekä Hugo kolmantena. Paljon odotuksia kerännyt Hobitti ei ollut edes ehdolla; yksi vuoden odotetuimmista visuaalisista elämyksistä petti pahasti.

Piin elämä tarjosi perinteisempää kauneutta.

Vuoden paras pahis:

Kiinnostavin kategoria lukijoiden mielestä, kuin myös ehkä omastamme, olivat tietenkin sankariemme vastapuolen pelurit. Ehdolla olivat Bane (Yön ritarin paluu), Silva (Skyfall), Loki (The Avenger), Kevin (Poikani Kevin), MaMa (Dredd 3D), sekä Presidentti Snow (Nälkäpeli). Konnagallerian ehdot0n kuningas peräti 65% äänimäärällä oli Bane; Tom Hardyn hirmusuoritus kähisevänä ja härkäniskaisena pahiksena oli yksi viime vuoden ehdottomia helmiä. Vaikka se ei monen mielestä vedä vertoja Heath Ledgerin Jokerille, on Bane kuitenkin aikamme parhaita pahiksia – myös lukijoiden mielestä. Toiselle sijalle kipusi sulavasti sekopäinen Silva, jota Javier Bardem tulkitsi tyylikkään taitavasti, ollen paras Bond-pahis miesmuistiin. Myös The Avengersin Loki sai fanit äänestäämään, kivuten kolmannelle sijalle.

Ei ole Banen voittanutta kun puhutaan pahiksista.

Kommentit

Tags from the story