Expendables naisnäyttelijöillä? Just bring it!

expfemale

Viime aikojen ehdottomasti parhaita elokuvauutisia on ollut sitkeästi kiertävä huhu (tai uutinen) Expendables-elokuvan seuraavasta osasta – naisnäyttelijöillä. Filmitähti on asiasta tietenkin enemmän kuin innoissaan, parempaa ideaa saa hakea. Toimintaelokuvat ovat miesten vahvasti dominoivaa aluetta, tai näin ainakin aina ajatellaan. Kuitenkin ajan saatossa on nähty aina vain parempia suorituksia naisilta, sikäli kun ajattelemme toimintatähteyden olevan jonkin asteinen taitolaji.

Miesten tähtikaartiin kuuluivat etuoikeutetusti niin Stallone kuin Schwarzeneggerkin, Statham, Li, Lundgren ja Willis. Asia on itsestäänselvyys, mutta mitä kun naiset laitetaan asialle? Pelkona tietenkin on, että elokuvayleisöllä joka vaatii naisilta kauneutta taidon lisäksi (asia joka miestähdissä on täysin sivuutettavissa oleva asia), on vaatimuksineen ja rahoineen studiolle johdin. Tuloksena kauniita naamoja, ”toimintatähtösiä”, joista harva on kuullut.  Expendables 2 -elokuvan ohjaaja, Simon West, on nimennyt omat suosikkinsa ja se kuulostaa hyvältä: Angelina Jolie, Milla Jovovich, Cameron Diaz, Helen Mirren, Jamie Lee Curtis... Nämä naiset eivät ole tähtösiä, eivätkä heittopusseja vaan kovissa painekattiloissa keitettyjä naisia.

Sigourney Weaver on osaltaan pohjustanut tietä nykyajan toiminnan naisille; Milla Jovovich yhdessä Kate Beckinsalen ja Jessica Bielin kanssa ovat toimintaelokuvissa uskottavimmasta päästä. Michelle Rodriquez on kovempi kuin useimmat miehet. Nykytrendi laittaa toimintaelokuvan pääosaan nainen (Hunger Games, Haywire, Resident Evil-elokuvat) tuottaa nyt hedelmää. Tarjontaa tuntuu olevan enemmän kuin kukaan olisi osannut uskoa vielä parikymmentä vuotta sitten. Michelle Yeoh, Maggie Q, Zoe Saldana,  Lucy Lawless, Linda Hamilton, Jennifer Garner tai Pam Grier olisivat täysin uskottava lisä katraaseen. Aika tulee näyttämään lähteekö projekti lentoon.

Kenet sinä haluaisit mieluiten nähdä Expendablesin naisversiossa?

Kommentit

Tags from the story
,