Fifty Shades of Grey -elokuvasta ehkä kaksi eri versiota?

fiftyshades_featured

E.L. Jamesin eroottinen romaani Fifty Shades of Grey julkaistaan elokuvaversiona näillä näkymin helmikuussa 2015. Moni on epäillyt, miten romaanista voitaisiin tehdä alkuperäismateriaalille uskollinen elokuvasovitus suurille elokuvamarkkinoille, mutta kun asiasta ensi kertaa tiedotettiin, käsikirjoittaja vakuutti elokuvan pysyvän uskollisena kirjalle ja ikärajan pysyvän amerikkalaisittain aikuisille tarkoitettujen elokuvien NC-17:ssa.

Fifty Shades of Grey sisältää runsaasti erittäin graafista seksiä ja S&M:ää, ja tuota vahvasti eroottista romaania voikin pitää pehmopornona. Aihe kiehtoo monia, mutta varmasti myös karkottaa katsojia.

Nyt elokuvan tuottajilla on uusi strategia ja elokuvasta julkaistaankin ehkä kaksi eri versiota: kiltimpi R-versio mainstream-yleisöä varten ja NC-17 -versio karskimpaakin kuvastoa kestävälle aikuisyleisölle -ja Jamesin kirjojen faneille.

Fifty Shades of Greyn näyttelijäkaartiin oli jo kiinnitetty mm. Sons of Anarchy -tv-sarjassa ja Pacific Rim -elokuvassa nähtävä Charlie Hunnam miljonaari Christian Greyn rooliin, mutta hänen jättäytyessään pois rooli annettiin ainakin Suomessa jokseenkin tuntemattomammalle nimelle, Calvin Klein -malli Jamie Dornanille. Anastasia Steelen roolissa nähdään Dakota Johnson ja elokuvan ohjaa Sam Taylor-Johnson (Nowhere Boy).

Lähde: VanityFair

Kommentit