Filmitähden leffatärpit elokuun alkuun

tarpit

Elokuvateattereissa pyörii parhaillaan useita kassamagneetteja, mutta myös pienempiä kiinnostavia tuotantoja. Ja lisää on tulossa koko ajan. Filmitähden toimitus keräsi yhteen leffatärppejä helpottamaan leffavalintaa elokuun alkuun.

Rakkautta ennen keskiyötä

Richard Linklaterin vuonna 1995 aloittama trilogia saa tänä kesänä ansiokkaan päätöksensä, joka samalla on sarjan vahvin elokuva. Ethan Hawken ja Julie Delpyn tähdittämä Rakkautta ennen keskiyötä yksi kipeimmin ja samalla koomisimmin keski-ikäistyvää parisuhdetta kuvaavia elokuvia. Se on kaikessa absurdiudessaan uskomattoman realistinen ja aito, ja siihen on jokaisen pitkässä parisuhteessa elävän äärimmäisen helppo samaistua. Vuoden paras romanttinen draamakomedia – täydet viisi tähteä.

Lue Filmitähden arvostelu Rakkautta ennen keskiyötä -elokuvasta >>

rakkautta_ennen_2

What Maisie Knew

Henry Jamesin romaaniin perustuvassa draamassa ihmisen individualismia palvova ja sitä kautta perheitä pirstaloiva nyky-yhteiskunta saa aiheellisen selkäsaunan. What Maisie Knew kertoo 6-vuotiaan Maisien (Onata Aprile) vanhempien (Julianne Moore ja Steve Coogan) kitkerästä erosta ja sen karmaisevia piirteitä saavia vaikutuksia lapsen elämässä. Kukkahattutäteilyn ansiokkaasti välttävä käsikirjoitus on tarkkanäköisyydessään lämminhenkinen tarina aidosta välittämisestä ja ystävyydestä. Sivurooleissa nähdään Alexander Skarsgård ja Joanna Wanderham.

what_maisie_knew_4v

Pacific Rim

Yksi kesän suurimpia yllättäjiä kaikissa muodoissaan on Guillermo Del Toron ohjaama Pacific Rim. Kerrostalon kokoisista alieneista (kaiju) ja niitä vastaan taistelevista, samankokoisista, ihmisten ohjaamista roboteista (jaeger) kertova toimintaelokuva kuulostaa ideana sellaiselta, että lopputulos ei voi millään olla hyvä. Mutta päinvastoin! Pacific Rim on jättikokoisilla hahmoillaan kesän aidosti viihdyttävin toimintaseikkailu. Keskeisissä rooleissa nähdään Charlie Hunnan ja Rinko Kikuchi.

Lue Filmitähden arvostelu Pacific Rimistä >>

pr

Kommentit