C More Film -sisällöt muuntautuvat nyt myös nettimuotoon, MTV Media lanseeraa Filmnetin.

filmnet

Netissä oleva elokuva- ja sarjatarjonta rikastuu entisestään, kun MTV Media lanseeraa Filmnetin. Filmnet tarjoaa C More Film -tv-kanavien sisällöt suoraan tietokoneille.
Palvelussa on elokuvia, tv-sarjoja ja dokumentteja; tarjonta vaihtelee kanavien tarjonnan mukaan eli jotain uutta on luvassa usein päivittyvässä sisällössä.

Tällä hetkellä palvelu tukee sekä PC että Mac-maailmaa, oma sovellus Suomen App Storeen on luvattu näinä päivinä, jolloin palvelu toimisi myös iPadilla (tuki Android-laitteille on myös tulossa).
Filmnet tarjoaa mahdollisuuden tehdä omia katselulistoja, ja laittaa sarjoja seurantaan – näitä voi jakaa myös ystäville. Hinta noudattelee Suomessa vakiintunutta käytäntöä – 1. kuukauden palvelua saa käyttää 0.10 sentin hintaan. Tämän jälkeen palvelu maksaa 9,90 €/kk.

Tarjonta näyttää mielenkiintoiselta. Viikonloppu hurahti jo HBO:n ihanan Girls-sarjan kaksi tuotantokautta katsoen ja ensimmäisen tuotantokautensa juuri päätökseen saanut HBO-sarja Banshee on ehdottomasti tutustumisen arvoinen – tuottajana toimii Alan Ball (Mullan alla, True Blood). Game of Thronesin kolmas kausi starttaa Filmnetissä heti USA:n ensiesityksen jälkeen 1.4.

Elokuvatarjonta on monipuolista, ja uutuuksia ja kiinnostavampia erikoisuuksia löytyy kiitettävästi. Katselulistalle kopsahtivat heti ruotsalainen Apinatytöt, Dogtooth, Nader ja Simin: Ero sekä scifi-draama Another Earth. Omalle listalle kestokatseluun joutunee aika monella Ryan Goslingin tähdittämä The Notebook ja erilaista tunnelmaa tarjoava Shame, poistuvat ohjelmat tulevat vielä erilliseen ”vielä ehdit katsoa”-osioon. Kotimaisuutta ei ole unohdettu, eikä lapsiperheitä – osa lasten elokuvista on dubattu suomeksi.

Filmnet tarjoaa HBO:n lisäksi ohjelmistoa Showtimelta, Warnerilta, Universalilta, Starzilta ja BBC:ltä. Valikot ovat selkeät, mutta soitin ei muista mihin kohtaan olet jäänyt elokuvaa katsoessasi, tämä yhdessä vielä puutteellisen laitetuen kanssa tekee toistaiseksi esimerkiksi Netflixistä kenties astetta toimivamman palvelun. Samoin yksillä tunnareilla voi katsoa vain yhdestä laitteesta kerrallaan, varsinaiseksi koko perheen viihdepaketiksi siitä ei siis toistaiseksi ole. Helppokäyttöisyytensä ja tuoreiden elokuvien ja sarjojen vuoksi Filmnet kyllä kiinnostaa pienistä puutteistaan huolimatta. Tarjonta on raikkaampaa ja tuoreempaa, ja uutuuksia janoavalle Filmnet voi olla oikea palvelu.

Kommentit