Game of Thronesin Hurtta Rory McCann Helsingissä: ”Olen yksinkertainen vahtikoira”

Rory McCann - Game of Thrones

HBO Nordic juhlisti eilen George R.R. Martinin fantasiakirjasarjaan pohjautuvan Game of Thronesin kolmannen tuotantokauden alkua kutsuvierastilaisuudella. Mukaan kutsutut vieraat saivat esimakua tulevasta kaudesta pääsemällä näkemään ensi viikolla alkavan kauden ensimmäisen jakson ennakkoon.

Ensimmäisen jakson pohjalta kolmannen kauden meno näyttää jatkuvan hyvin samankaltaisena kuin ennenkin. Martinin kirjoille uskollinen sarja ei päästä henkilöhahmojaan helpolla: ihmissuhteet hiertävät, keneenkään ei voi luottaa ja kuten jo ensimmäisellä tuotantokaudella pääsimme todistamaan, kuka tahansa voi menettää päänsä. Ensimmäinen jakso on kuitenkin maltillinen ja fanit päästetään hieman helpommalla.

HBO:n kutsuvierastilaisuuden Kaarle XII:ssä kruunasi kuningas Joffreyn karskia henkivartijaa Sandor ”Hurtta” Cleganea esittävä Rory McCann. Lähes kaksimetrinen skotti oli päätä pidempi kuin suurin piirtein kukaan muu ja korot jalassa 180 cm pituiseksi venyvä toimittajannekin tunsi olonsa pikkutytöksi  McCannin rinnalla. Kärsivällisesti vieraiden kanssa poseeraava entinen metsuri osoittautui sympaattisella vitsailullaan olevansa kuitenkin kaikkea muuta kuin väkivaltainen roolihahmonsa.

Game of Thrones -sarjassa työskentely on ollut erilaista kuin mikään aikaisemmin tekemäni produktio. Suurin syy tähän on ollut se, että tässä porukassa kaikki tuntuvat olevan onnellisia eikä kukaan ole kusipää.

Sarjaan mukaan lähtemisestään hän kertoo iloinneensa kovasti, mutta myöntää, että ei aloittaessaan ollut tajunnut sarjan kasvavan nykyisenkaltaiseksi maailmanlaajuiseksi ilmiöksi.

– Tiesin kyllä että kirjoilla on suuri fanikuntansa ja arvelin, että samoin kuin Harry Pottereista, tästäkin voisi tulla jotain suurta.

Rory McCann (Game of Thrones)
Kaksimetrisen Rory McCannin rinnalla toimittajakin näyttää lyhyeltä

McCannin esittämän Hurtan hahmo on ajan mittaan kasvanut ja kolmannella tuotantokaudella hänen osuutensa on taas hieman suurempi.

– Ensimmäisellä kaudella harjoittelin jotain miekkailukohtausta varten päivän tai pari, nyt saatan viettää kolme viikkoa harjoitellen.

– Alussa Hurtta oli vain pelkkä turvamies, mutta sitten hänestä alkoi selvitä enemmän asioita. Esimerkiksi hänen arpensa ei ole sotavamma vaan se on isoveljen aikaansaama. Hän on kiusattu lapsi. Hänen suhteensa Sansaan avaa häntä lisää kun hän opettaa tytölle kuinka selvitä tylyssä maailmassa ja kasvaa unelmista aikuiseksi.

– Olen huomannut että sarjan tuottajat saavat katsojat rakastamaan jotain hahmoa ja kun rakkaus on huipussaan, hahmo tapetaan pois. Toivon siis, että Hurttaa ei rakasteta liikaa ja hän saa jatkaa. Toivon, että lopuksi hän pääsee eroon vihastaan, rakastuu ja pääsee elämään jossain hiljaista elämää.

McCann nauttii monikerroksisen roolihahmonsa esittämisestä ja on iloinen roolihahmonsa kasvusta. Hän odottaakin innokkaana kutsua jatkokuvauksiin.

– Mutta jos puhelin ei soi, ei se ole niin vakavaa. Siinä tapauksessa lähden taas purjehtimaan, naurahtaa McCann, joka kertoo viihtyvänsä merellä niin paljon että huomaa askeleensa keinuvan kuivallakin maalla (vaikka ei olisikaan käynyt pubissa).

Haastattelu © Päivi Laajalahti & Ursula Borg

Kuvat © Ursula Borg

Kommentit