Ghost Rider – Koston henki (2011) ★★

ghostriderspriritofvengeance_feat

Johnny Blaze on palannut, kuten myös Nicolas Cage, jälleen kerran yliampuvassa ja omituisessa roolissa. Cage näyttää tekevän rutiinisuorituksen puhkuen ja ähkien, kirjaimellisesti täynnä tulta ja tappuraa Ghost Riderin jatko-osassa joka on sinällään ihme. Ensimmäisen osan perusteella kun ei olisi uskonut että joku tekisi jatko-osan heikosti menestyneeseen elokuvaan, ja vielä astetta kehnommin. 

Blaze janoaa syntisten sieluja, ajaen moottoripyörällään kallo liekehtien pahisten perässä. Kun munkkiluostarista kidnapataan nuori Danny-poika (Fergus Riordan), on Blazen ensin todettava että hän ei ole sankari. Tottakai juuri päinvastainen on totta;  liekehtivä sankarimme on juuri se avain joka pystyy joko pelastamaan pojan, ja tätä kautta myös itsensä. Tässä elokuvassa juoni on kutakuinkin sivuosan esittäjän assari, ja huomio kiinnittyy kaikkeen siihen minkä olisi pitänyt mennä paremmin.

Elokuva tarjoaa muutamia herkullisia hetkiä visuaalisesti, ohjaajat Neveldine ja Taylor ovat oivaltaneet pari hienoa asiaa siitä, miten coolilta liekkipäinen ajaja voi näyttää ja kuinka sarjakuvamaista toimintaa esitetään. Ikävä kyllä hienot asiat hukkuvat tusinatoimintaan ja kökköön toteutukseen toisissa kohtauksissa. Lisäksi toimintaa on yksinkertaisesti liikaa; sitä tungetaan ovista ja ikkunoista pillastuneen sarvikuonolauman lailla, virittäen tunnelmaa lisää Cagen tyypillisellä maanisella pajatuksella, jossa silmät seisovat päässä ja homma on lähteä käsistä.

Nicolas Cage liekehtivänä kostajana.

Sivuosiin on tungettu näyttelijöitä kuten Idris Elba ja JohnnyWhitworth, jotka menevät täysin hukkaan. Hahmoja ei kehitetä lainkaan, vaan kaikki Blazea myöten ovat jumittuneet karikatyyrimäisiksi patsastelijoiksi kehystämään toimintaa. Whitworthin Blackout-pahiksella on sentään  hetkensä, mutta jännite Blazen ja tämän tutun vihollisensa välillä puuttuu kokonaan.

Ghost Rider – Koston henki puhkuu tulta ja kuumaa ilmaa; se on pakattu täyteen toimintakohtauksia jotka epätasaisuudessaan vievät uskon katsojalta. Elokuvan kiinnostavin elementti onkin itse Cage, joka on melkein karikatyyri itsestään, ja Cagen  legendaarinen tyyli nostattaa itsensä kiihkoon onkin elokuvan paras osa. Miksi jatko-osa tehtiin jo epäonnistuneesta ykkösosasta, ja missä on alkuperäismateriaalin synkkyys ja näyttävyys?

[box type=”info”] Ghost Rider – Spirit of Vengeance. Ohjannut: Mark Neveldine, Brian Taylor. Käsikirjoittanut: Scott M. Gimple. Pääosissa: Nicolas Cage, Johnny Whitworth, Idris Elba. Genre: Toiminta. Alkuperämaa: USA 2011. IMDb.[/box]

Kommentit

Tags from the story
,