Godzilla ja Edge of Tomorrow: esimakua kevään isoista leffoista

godzilla

Toukokuu on suurten julkaisujen aikaa, sillä ensi-iltalistalla on kahden Marvel-elokuvan lisäksi kaksi muuta jättiläistä, toinen sellainen ihan kirjaimellisesti. Pääsimme katsastamaan ennakkoon puolen tunnin pätkät sekä Godzillasta että elokuvasta Edge of Tomorrow.

Godzilla on Gareth Edwardsin ohjaama versio maailmaa uhkaavasta jättiläishirviöstä. Vuonna 1954 ilmestyneen, alkuperäisen japanilaiselokuvan jälkeen Godzilla on nähty useasti valkokankailla ja kerta toisensa jälkeen otus on kasvanut kokoa. Uudessa elokuvassa Godzilla vastaakin viime vuoden Pacific Rimin kaijuja kokonsa puolesta. (Tänään myös opimme, että Godzillakin on kaiju – tämä sana nimittäin japanin kielessä tarkoittaa hirviötä.)

Godzillassa nähdään Breaking Badin Bryan Cranston, myös tässä tiedemiehenä, mutta tukkaa hänellä on enemmän kuin Walter Whitella. Muissa rooleissa mm. Aaron Taylor-Johnson, Ken Watanabe, Elizabeth Olsen, Juliette Binoche, Sally Hawkins  sekä David Strathairn.

Odotusarvo (asteikolla 1-5): 3

[embedvideo id=”FIOv3lz4lDA” website=”youtube”]

Edge of Tomorrow on Doug Limanin (Fair Game, Mr. & Mrs. Smith, Bourne Identity) ohjaama, lähitulevaisuuteen sijoittuva tieteisseikkailu, joka käyttää hyväkseen Päiväni murmelina -elokuvasta tuttua ideaa saman hetken elämisestä yhä uudestaan ja uudestaan. Elokuvassa Tom Cruise näyttelee armeijan PR-asioista vastaavaa upseeria, joka sattuman kautta joutuu etulinjaan hyökkäyksessä alieneita vastaan. Avukseen hän saa Emily Bluntin esittämän sotilaan.

Elokuva perustuu Hiroshi Sakurazakan All You Need Is Kill -romaaniin.

Odotusarvo (asteikolla 1-5): 4

[embedvideo id=”7HmeezzOFnw” website=”youtube”]

Kommentit