Haastattelussa: Chris Hemsworth – täydellinen Thor

thor1s

Pitkänhuiskea Chris Hemsworth on näyttävä mies ja Thorin puvun päälleen vetäistessään täydellinen ukkosenjumala. Ensi kesänä Thor iskee Mjolnirillaan kipinää Joss Whedonin ohjaamassa elokuvassa The Avengers yhdessä Chris Evansin Captain American, Robert Downey Jr:n Iron Manin, Scarlett Johanssonin Black Widow’n ja Jeremy Rennerin Hawkeyen kanssa. Filmitähdellä oli ilo saada julkaistavakseen aussinäyttelijän haastattelu.

Hei Chris, näytät upealta Thor-asussasi. Muistatko hetken, jolloin puit asun päällesi ensimmäistä kertaa? Tuntuiko sinusta silloin, että olet itsekin kuin supersankari?

Chris: Kyllä, ensimmäinen kerta oli uskomaton. Puvun parissa työskenteli koko joukko ihmisiä pitkän aikaa ja sinä päivänä, kun ensimmäistä kertaa puin puvun päälleni, he kaikki olivat paikalla, kuten myös moni muu elokuvan henkilökunnasta. Kaikki huokailivat: ”Vau, tässä se on!”. Anthony Hopkins oli siellä omassa puvussaan ja kun katsoimme toisiamme, hän sanoi: ”Ei tässä enää mitään näyttelemistä tarvita, vai mitä? Puku tekee kaiken työn!”.

Jokaisella supersankarilla on oma erityisvoimansa tai aseensa. Thorilla on vasaransa. Sinä käsittelet tuota isoa vasaraa kuin luonnostaan.

Chris: (naureskelee) Ei se käynyt ihan luonnostaan vaan jouduin tekemään sen kanssa paljon töitä. Itse asiassa lueskelimme alkuperäisiä sarjakuvia ja tutkimme niistä Thorin ruumiinkieltä ja pyrimme sitten elokuvassa toistamaan sen. Thor pyörittää vasaraa, heittää sen ja sitten se palaa takaisin hänen käteensä. Teimme paljon tutkimusta stunttien avulla selvittääksemme, miten Thor ja hänen vasaransa liikkuvat yhdessä.

Olet luonnostaan iso kaveri, mutta onko totta, että jouduit hankkimaan vielä lisää lihasta Thorin roolia varten?

Chris: Kyllä, jouduin kasvattamaan lihasta noin 9 kiloa elokuvaa varten. Tehtävä oli uskomattoman haastava ja kun lopetimme elokuvan kuvaukset, lisämassa hävisi melkein saman tien.

Miten pidät sitä yllä? Syömällä paljon? Esimerkiksi Dwayne ”The Rock” Johnson on kertonut syöneensä kahdesta kolmeen kokonaista kanaa lounaaksi pysyäkseen lihaksikkaana.

Chris: Kyllä, söin paljon kanaa, mutta myös kaikenlaisia proteiinipirtelöitä, pihvejä ja oikean määrän hiilihydraatteja. Se ei kuitenkaan tuntunut hyvältä, sillä tunsin mahani koko ajan kipeäksi. Muu treenaaminen oli helppoa. Kaiken sen ruoan syöminen oli valmistautumisen rankka puoli. En itse asiassa treenannut normaalia enempää roolia varten, vaan suurin vaikutus oli juuri syömisellä. Treenaan nimittäin nyt suurin piirtein saman verran kuin rooliakin varten, mutta painostani on hävinnyt heti nuo elokuvaa varten hankkimani ylimääräiset kilot.

Kova työ on tainnut todella kannattaa, sillä Thor menestyi hyvin maailmanlaajuisesti ja onhan jo ollut puhetta jatko-osasta, puhumattakaan ensi vuonna ilmestyvästä The Avengersista, jossa näyttelet yhdessä mm. Robert Downey Jr:n ja Chris Evansin kanssa. Miltä tämä kaikki suosio nuoresta australialaiskundista tuntuu?

Chris: On kuin unta olla osana tätä. Ei vain osa Thoria, mutta The Avengersia, joka on suunnattoman suuri juttu. Mahdollisuus työskennellä kaikkien näiden lahjakkaiden ihmisten ja hienojen tarinoiden kanssa on aivan uskomatonta.

Eihän suosio helposti ole tullut vaikka koenkin olleeni melkoisen onnekas. Näyttelijänä sitä toivoo löytävänsä töitä, eikä töiden suuruudella ole niin suurta väliä. Ennen Thoria olin työttömänä kahdeksan kuukautta. Mutta sellainen tämä bisnes vaan on. Joskus työskennellään tauotta, sitten yhtäkkiä ollaankin ilman työtä.

Nyt kun olet koko maailman tuntema tähti, kuinka pärjäät suosion kanssa?

Chris: Minulta kysytään tätä paljon ja minun pitää tunnustaa, että minulla ei ole aavistustakaan. Työskentelen ja näyttelen samoin kuin aina ennenkin. Oma asenteeni on, että en halua nojata liikaa johonkin ulkopuoliseen voimaan tai bisnekseen ollakseni onnellinen. Haluan olla onnellinen sen kanssa mitä minulla on, mistä olen kotoisin, millainen perhe ja ystävät minulla on, ja ottaa päivä kerrassaan ja arvostaa sitä, mikä sen mukana tulee. On päiviä, jolloin tästä periaatteesta lipsuu, mutta kun yrittää pitää mielessä, mikä oikeasti on tärkeää, pettymyksiä tulee vähemmän.

Thor on norjalainen jumala. Onko pelottavaa näytellä jumalaa?

Chris: (nauraa) Kyllä. Useimpia näyttelemisiäsi hahmoja varten voit tutkia ihmisiä. Jos näyttelet lääkäriä, voit viettää aikaa lääkäreiden kanssa saadaksesi käsityksen millaisia he ovat. Jos näyttelet poliitikkoa, sama asia. Mutta jumalan näytteleminen on erilaista. Eihän jumalaa voi etsiä Keltaisilta Sivuilta. Niinpä yritin inhimillistää hahmoani, sillä koin että se on tämän homman ydin.

Millaista työskentely Thorissa oli esimerkiksi green screenin edessä?

Chris: Yllättyisit siitä, miten vähän green screeniä itse asiassa käytettiin. Ohjaaja Kenneth Branagh oli sitä mieltä, että on tärkeämpää rakentaa mahdollisimman paljon aitoja lavasteita kuin luottaa green screeniin. Eli mitä elokuvassa nähdään, on suurelta osin aitoa.

Millaista oli työskennellä Sir Anthony Hopkinsin kanssa?

Chris: Pitää myöntää, että kun ensimmäisen kerran tapasin hänet, olin todella jännittynyt. Mutta se meni pian ohi, sillä hän on yksi mukavimmista ja nöyrimmistä ihmisistä mitä olen tavannut. En kuitenkaan pystynyt suhtautumaan häneen kuin keneen tahansa näyttelijään, sillä hän oli yksinkertaisesti niin loistava.

Esimerkiksi yhdessä kohtauksessa hahmomme riitelevät ja tunsin hoitavani homman hyvin. Sitten Ken (Branagh) meni ja kuiskasi jotain Sir Anthonyn korvaan. En tiedä mitä hän sanoi, mutta se sytytti hänessä kipinän. Kun teimme kohtauksen uusiksi, hän oli uskomaton. Kaikki se raivo ja tunne olivat uskomattoman voimakkaita. Kohtauksen jälkeen monet ihmiset taputtivat käsiään ja joillakin oli kyyneleitä silmissään. Siihen asti olin kuvitellut olleeni melkoisen hyvä hänen rinnallaan, mutta tuolla esityksellään hän muistutti, että hän on mestari ja minä vasta oppipoika.

Enpä tiedä, minusta sinäkin olit melkoisen vaikuttava.

Chris: Kiitos, arvostan sitä. On ollut urani paras kokemus työskennellä samassa elokuvassa Sir Anthonyn, Kenin, Natalie Portmanin ja muiden hienojen tekijöiden kanssa.

Olitko muuten Thor -sarjakuvien fani ennen elokuvien tekoa?

Chris: Ollakseni rehellinen, en. En ollut lukenut sarjakuvia ennen kuin aloin hakea roolia. Mutta olen aina ollut kiinnostunut norjalaisesta mytologiasta ja viikingeistä.

Käännös alun perin englanninkielisestä haastattelusta: PäiviL

Kommentit

Tags from the story
,