Haastattelussa The Counselor-elokuvan tähti Michael Fassbender

thecounselor

 

Michael Fassbender tähdittää The Counselor-elokuvaa, josta on käynnissä myös Filmitähdessä kilpailu johon voit osallistua täällä. Samalla julkaisemme Fassbenderin haastattelun elokuvan tekoon liittyen.

K:Aloita kuvailemalla kuinka esittämäsi hahmon heikkoudet estävät tätä saavuttamasta tavoitteitaan?
MF: Hahmoni on Counselor. Hänen kiinnostuksensa kohde, hetkellä jolloin tapaamme hänet, on Penelope Cruzin esittämä Laura. Periaatteessa mies tuhoaa suhteensa tähän naiseen keskittymällä materiaaliseen puoleen elämässä; tehdäkseen tähän vaikutuksen esimerkiksi kosiessaan tätä hienon timantin säestyksellä. Hänen valintansa autojen, asunnon suhteen ovat langettavia. Joten miehen ahneus näyttää taloudellisesti menestyksekkäältä tuhoaa kaiken tämän ympäriltä.

K:Kutsuisitko häntä klassiseksi traagiseksi hahmoksi?
MF:Ehkä, mutta Lauran hahmo on perinteisemmin traaginen – hän kuolee elämässään olevien ihmisten vuoksi. Counselor on traaginen hahmo, varmasti, kohtalonaan tapahtumaketju joka johtaa tähän traagiseen loppuun. Se tuntuu melkein ennakkoon päätetyltä.

K:Tämä on toinen filmisi Ridley Scottin kanssa lyhyen ajan sisällä. Kertoisitko vähän suhteestanne?
MF:Prometheusta tehdessä Scottin kanssa yhteistyö oli hienoa. Ja me oikeastaan vain jatkoimme siitä mihin jäimme Counselorin alkaessa. Hän on äärettömän inspiroiva ja käsittämättömän viisas. Ilkikurinen; hänestä huokuu tietynlaista lapsellista innokkuutta. Hänen kanssaan työskentely on etuoikeus. Seurata hänen työskentelyään ja lahjakkuuttaan, ihmisiä joita hän vetää puoleensa kaikilta osa-alueilta.

K:Millaista on työskennellä Cormac McCarthyn kirjoittaman dialogin parissa?
MF: Yleensä käsikirjoitukset ovat hyvin kaavamaisia, kuten elokuvat yleensäkin. Se tuntuu oudolta sillä elokuvia on tehty vasta sata vuotta ja olemme jo juuttuneet tietynlaiseen kaavaan. Joten The Counselorin käsikirjoituksen saadessaan käsissä on puhdasta kultaa, sillä tapahtumat ovat täysin arvaamattomia. Yleensä tapahtumat voi arvata ennalta ensimmäisen kymmenen sivun luettuaan. Tämä käsikirjoitus on täysin tuore.

K:Miten elokuva palkitsee uudelleen katselun?
MF:Cormac on niin ovela tekstissään, tiedon tarjonnassaan ja piilotetuissa yksityiskohdissaan, että elokuvaan on hyvä palata uudestaan. Uudelleenkatselussa katsoja ryhtyy huomaamaan tasoja, tekstuureja, suhteita. Tämä elokuva on juuri niitä joissa huomaa seuraavalla kerralla jotain uutta.

K:Onko jokin kohtaus tässä elokuvassa erityisen palkitseva?
MF:Ei, tässä elokuvassa sellaista ei tule mieleen. Joka päivä halusi ainoastaan pitää huolta että kaikki mahdolliset näkökulmat on käyty läpi. Javierin ja Penelopen kanssa oli ilo työskennellä. Olen filmannut aiemmin Brad Pittin kanssa, joten oli mahtavaa palata siihen yhteistyöhön.

Kommentit

Tags from the story
,