Haastattelussa Wetlandsin ohjaaja David Wnendt

Kohutun Wetlands – Kosteikkoja -elokuvan ohjaaja David Wnendt vieraili Helsingissä Night Visions -festivaaleilla ja Filmitähdellä oli ilo päästä jututtamaan ohjaajaa elokuvan tiimoilta.

Wetlands – Kosteikkoja perustuu Charlotte Rochen romaaniin Feuchtgebiete (suom. Kosteikkoja, Basam Books 2009), joka oli Saksan myydyin kaunokirjallinen teos vuonna 2008. Se kertoo Helenistä (Carla Juri), nuoresta naisesta, jolla on vähintäänkin erikoinen suhtautuminen hygieniaan ja seksuaalisuuteen. Roisien juttujen takana piilee kuitenkin epävarma 18-vuotias, jonka hartain toive on nähdä eronneet vanhempansa jälleen yhdessä.

Elokuva sai Saksan ensi-iltansa syksyllä 2013 ja maailmanensi-iltansa Sundancen elokuvafestivaaleilla keväällä 2014. Sundancessa sen avoin seksuaalisuus synnytti katsojien keskuudessa kuohuntaa, mutta kotimaassaan Saksassa bestseller-romaaniin pohjautuva elokuva on ihastuttanut katsojia jopa niin, että kommentti ”kaikkihan sen elokuvan ovat nähneet!” kaikuu usein elokuvasta keskusteltaessa.

Filmitähden Wnendt-haastattelu YouTubessa

[embedvideo id=”gF1qtjz8eIU” website=”youtube”]

Kommentit

Tags from the story
, ,