Haastattelussa World War Z:n Brad Pitt: ”Ikävöin perhettäni ollessani tien päällä”

wwz_featured

Zombielokuva World War Z on juuri julkaistu kotiteatteriversiona ja Filmitähdellä oli ilo ja kunnia saada julkaistavaksi lyhyt Q&A itsensä elokuvan päätähden ja tuotannollisen sydämen, Brad Pittin kanssa.

Q: Tuotantoyhtiösi Plan B osti elokuvaoikeudet Max Brooksin kirjoittamaan bestselleriin ”World War Z” vuonna 2007. Mikä romaanissa sai sinut kiinnostumaan tästä?

Brad Pitt: Kiinnostuin kovasti siitä, mitä Max tutkii kirjassaan, sillä löysimme siitä niin paljon enemmän kuin vain pelkän zombielokuvan. Löysimme maailmanlopun globaalilla tasolla. Maailmanlaajuisen zombipandemian.

Q: Tv-sarja Walking Dead, monet muut zombielokuvat, tietokonepelit ja kirjat ovat nyt kovassa kurssissa ja näyttää kuin maailma olisi läpikäymässä omaa zombipandemiaansa. Jälleen kerran, aivan kuin George Romeron elokuvat vuosikymmeniä sitten, se on suosittu genre.

Pitt: Aivan. Neljä vuotta sitten en minäkään tiennyt vielä mitään zombeista, mutta nyt olen asiantuntija (nauraa). Kun zombit edellisen kerran 70-luvulla olivat suosittuja, elettiin muutosten aikaa, aivan samoin kuin nytkin elämme muutosten aikaa. Luulen että siksi ihmiset ovat jälleen kerran kiinnostuneita zombigenrestä.

Q: Useinkaan kirjan tarinan muokkaaminen elokuvaksi ei ole helppoa ja tämän on pitänyt olla todella vaikeaa. Elokuvassa on paljon tietokoneella tehtyjä efektejä ja toimintakohtauksia, minkä lisäksi tapahtumat sijoittuvat useisiin maihin ympäri maailman. Olet elokuvan pääosassa ja sen lisäksi elokuvan tuottaja – sinulla on ollut todella paljon työtä myös kuvan ulkopuolella.

Pitt: Ensimmäinen ongelmamme oli: ”Kuinka selvitämme kirjan? Sen tarina matkaa ympäri maailmaa” ja toinen ”Kuinka keksimme zombit uudelleen? Kuinka erotamme omat zombimme niistä, mitä tähän mennessä on jo tehty ja on tehty vielä todella hyvin”. Kun katsot elokuvan, saat vastauksen. Toivon, että nautitte siitä yhtä paljon kuin omat poikani, jotka rakastavat sitä.

Q: Suurin osa elokuvistasi on suunnattu aikuisille katsojille, mutta omat poikasi saavat katsoa World War Z:n?

Pitt: Kyllä, halusin tehdä elokuvan sellaiseksi, että omat poikani voisivat nähdä sen ennen kuin kasvavat aikuisiksi ja kuten näet, tempauduimme tästä ajatuksesta hieman (nauraa).

Q: Kun kuvaat sellaista elokuvaa kuin World War Z, joka sisältää paljon matkustamista paikkojen välillä ympäri maailmaa, kuinka pärjäät poissa perheesi luota?

Pitt: No, me olemme onnellisessa asemassa tämän suhteen, sillä suurimmaksi osaksi matkustamme kaikki yhdessä. Olemme tottuneet siihen kaaokseen, mitä syntyy kun matkustaa ympäri maailmaa ja yritämme kääntää sen aina seikkailuksi. Mutta silloin kun matkustan yksin, pyrin kiirehtimään kotiin perheeni luokse. Ikävöin heitä ollessani tien päällä.

Q: Olet yksi maailman suurimmista filmitähdistä. Oletko aina rakastanut elokuvia?

Pitt: Kyllä, olen aina rakastanut elokuvia. Kun olin pieni, minulla oli usein tapana livahtaa paikalliseen elokuvateatteriimme. Rakastin elokuvien kautta tulevaa tunnetta, että pääsin matkaamaan uudenlaiseen maailmaan. Luulen, että edelleenkin rakastan sitä. Uusien maailmoiden tutkimista aivan kuin World War Z:n maailma.

Q: Olet joskus sanonut, että kaikki mitä teet on henkilökohtaista. Näemmekö osan aitoa Brad Pittiä myös tässä elokuvassa?

Pitt: Kyllä, ehdottomasti. Tietenkin kaikki tässä elokuvassa on hieman yliampuvaa, mutta siinä nähtävä vanhemman pelko – perheen menettämisen pelko, se on aitoa. Uskon että kaikki voivat samaistua siihen.

Kommentit

Tags from the story