Hatchet II (2010) ★★

hatchet2

Hatchet II on verellä kyllästetty, kliseinen kauhuelokuva, joka tekee kunniaa käyttämälleen verimäärälle, sekä splatter-perinteelle. Se on tapahtumiltaan tuttuakin tutumpi, eikä tarjoa mitään uutta. Hyvää näyttelijätyötä on turha odottaa tämän tyylisessä elokuvassa, mutta sen tuskissaan pamppaileva sydän onkin siinä, että se tarjoaa genren faneille pakollisia elementtejä ja tuttuakin tutumpaa menoa.

Elokuva jatkuu suoraan ykkösosan tapahtumista, kerraten ”olennaisen” jotta kukaan ykkösosaa näkemätön ei varmasti jää kuutamolle. Ykkösosan tapahtumista selviytynyt Marybeth (näyttelijäksi on vaihtunut Danielle Harris) ryömii suolta New Orleansiin, hakemaan hirviöjahtiin avuksi pastori Zombien. Suolla rellestää hirviömutantti, epämuodostunut ja epäinhimillinen Victor Crowley, joka taitaa eri tappotyylit ja teurastaa kaiken tielleen osuvan sumeilematta.

Pastori Zombie, jota näyttelee kauhuleffoista tuttuakin tutumpi Tony Todd. kerää metsästysseurueen joka lähtee suolle. Sukutraumat, tarinat ja perinteet heitetään iloisesti lihamyllyyn, ja sitä maustetaan parilla punaniskalla. Kyse ei ole siitä kuka selviää hengissä, vaan kuka kuolee ensin ja millä tavalla. Elokuvassa ei yllättäen häiritse eniten alati lentävät verivanat ja muhkeat suolenpätkät, vaan väkisin mukaan ympätyt seksikohtaukset sekä täysin aiheesta poiketen näytetyt videonpätkät, joiden ainoa missio on saada elokuvaan paljasta pintaan.

Metsässä voi törmätä vaikka tällaisiin tyyppeihin..

Hatchet II saa kaksi tähteään mielikuvituksellisista tappotavoista, ja veren määrästä. Muuten se ei ikävä kyllä tarjoa mitään uutta eikä edes millään tasolla pelottavaa toimintaa. Se on sääli, sillä vaikka näitä elokuvia katsovat genren ystävät huvikseen, olisi toiveena edes pieni jännityksen tunne ja pelko. Nyt se jää suolle haahuilemaan kaiken korniuden alle, eikä se edes naurata kunnolla.

[box type=”info”] Hatchet II. Ohjaus: Adam Green. Käsikirjoittanut: Adam Green. Pääosissa: Tony Todd, Danielle Harris, Kane Hodder. Genre: Kauhu. Alkuperämaa: USA 2010. IMDb.[/box]

Kommentit

Tags from the story