Hienoja tarinoita luonut Elmore Leonard on kuollut

elmoreleonard

Elmore Leonardin nimi ei välttämättä sano suurelle yleisölle mitään. Kyseessä on kuitenkin kirjailija jonka teoksista on rakennettu monta hienoa elämystä elokuvien ja television ystäville. Leonard aloitti uransa 1950-luvulla kirjoittamalla lännenkertomuksia, ja tuli myöhemmin tunnetuksi ennen kaikkea rikoskirjallisuudestaan. Elmore Leonard menehtyi tiistai-iltana kotonaan Detroitissa.

Miehen teoksista ovat saaneet innoituksensa mm. elokuvat 3:10 to Yuma, Out of Sight (Mieletön juttu), Get Shorty – hyvä pätkä, kuin myös Jackie Brown (romaanista Rum Punch). Tv-sarja Justified perustuu miehen novelliin ”Fire in the Hole”, sekä romaaneihin Pronto ja Riding the Gap. Sarjaa tähdittävät Timothy Olyphant ja Walton Goggins. Sarja on kerännyt ylistystä kriitikoilta, sekä voittanut Emmy-palkintoja. Leonard itse oli niin otettu sarjan tavasta tulkita tarinaansa, että sarja itse innoitti miestä kirjoittamaan lisää Rayland Givensin elämää kartoittavaa tarinaa kirjallaan Rayland.

Leonardin kirjoitustyyli oli realistinen ja väkivaltaa sekä kirosanoja kaihtamaton – mikä tekikin miehen tarinoista suosittuja. Justified-sarjaan koukussa oleva toimittaja toivookin, että sarja pystyy jatkamaan Leonardin hienosti viitoittamalla tiellä, tehden kunniaa miehen luomille hahmoille.

Kommentit

Tags from the story
,