Hobitti – huijasit minua…

HBT1-fs-304336.DNG

Tunnen oloni huijatuksi. Odotin saavani elokuvallista ihanuutta minulle-kaikki-nyt-heti -periaatteella; tai ainakin kahdessa siedettävän odotusajan puitteissa olevassa paketissa. Kun Peter Jackson ilmoitti, että kauan odotettu Hobitti-elokuva jaetaankin kolmeen osaan kiehuin hetken raivosta. Kun ottaa huomioon, että alkuperäismateriaali, J.R.R. Tolkienin kirja, on vain piirun yli 300 sivua, tuntuu venyttäminen kolmeen osaan katsojien rahastamiselta, ja hypen lypsämiseltä.

Minulla ei ole mitään hyviä elokuvia vastaan, antakaa tulla vaan kahmalokaupalla. Mutta kun materiaalimäärä lähtee käpälästä näin paljon, tulee tunne että kaikki ei ole kohdallaan. Katson mielelläni kolme elokuvaa tätä tarinaa, jos se on tiivistä kerrontaa, sujuvaa, eteenpäin vievää ja viihdyttävää katsottavaa. Lähdemateriaalin huomioon ottaen olen epäilevällä kannalla. Tietenkään Jackson ei ole malttanut pysyä puhtaasti Hobitissa, vaan on ympännyt tarinaan mukaan elementtejä ja sivupolkuja myös Taru Sormusten Herrasta-kirjasta, mikä selittänee  kuvatun materiaalin määrän.

Tämä tarkoittaa että vuoden päästä joulukuussa tarina ei saakaan päätöstään, vaan fanit jätetään kärvistelemään ikäänkuin huvin vuoksi vielä kesää 2014. Tuolloin pitäisi ilmestyä kolmannen osan, jos kaikki menee kuten pitääkin. Nykyinen, melkeinpä trendiksi muodostunut, tapa venyttää tarinaa kohtuuttomasti, ei ole koskaan miellyttänyt allekirjoittanutta. Harry Potterin viimeinen osa sekä Twilightin viimeinen kirja jaettiin molemmat kahteen eri elokuvaan. Olivatko ratkaisut oikeita vai ei, sen päättävät tietenkin katsojat. Lisää samaa herkkua on faneille aina mieluista, mutta kärsiikö itse tarina pidennetyistä juonenkaarista ja tietystä haahuilusta?

Minä olen hieman kyrsiintynyt; mutta se on vain malttamaton luonteeni. Uskokaa pois, olen ensimmäisten joukossa jonossa kun ensimmäine osa Hobitti: Odottamaton matka ilmestyy. Ja varmasti olen jonossa vielä kolmannenkin osan ilmestyessä.

Kommentit

Tags from the story
, , ,